Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη 2012

Το 4ήμερο από 20 μέχρι 23 Σεπτέμβρη 2012, πραγματοποιούν στην Καρδίτσα, την 12η Πανελλήνια Οικολογική Γιορτή, η οποία ξεκίνησε το έτος 2001 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς, αφού έγινε πλέον θεσμός.Από το 2010 η οικολογική γιορτή γίνεται τετραήμερο αντί τριημέρου που γινόταν μέχρι και την 9η
 Η γιορτή αυτή περιλαμβάνει:
  • Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας
  • Έκθεση υλικού που έχει σχέση με τη βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε άλλη οικολογική δραστηριότητα.
  • Ενημερωτική ημερίδα για οικολογικά θέματα.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ:
  • Α. Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και  μεταποιητές και τυποποιητές β.π. που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
  •  Β. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.
  • Γ. Χειροτέχνες με είδη χειροτεχνίας.
Οι σχετιζόμενοι με την εμπορία βιολογικών προϊόντων που δεν είναι οι ίδιοι παραγωγοί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στο χώρο της εκθεσιακής αγοράς, αλλά θα μπορούν να παρέχουν από  τα περίπτερά τους μόνο ενημέρωση στους επισκέπτες της έκθεσης όπου θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και να κλείνουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες.
 Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς:
• Πέμπτη 18:00 – 22:00
• Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
                  10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 22.00.
     Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής  αγοράς επιτρέπονται πωλήσεις των εκτεθειμένων προϊόντων μόνο για παραγωγούς και χειροτέχνες.

Ο χώρος πραγματοποίησης της εκθεσιακής αγοράς, όπως κάθε  χρόνο, είναι το Άλσος Παυσίλυπου Καρδίτσας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης..
Την έκθεση διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα α.μ.κ.ε. με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ, το Γεωπονικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης & Υγιεινής Διατροφής, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου Καρδίτσας, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Καρδίτσας

Επικοινωνία
Τηλέφωνα : 2441021000, 2441028550, 2441042363(εσωτ.110), 6973999658, 6976017907
Email : info@oikologikigiorti.gr
URL: http://www.oikologikigiorti.gr


Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.