Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δύο φορές ξένος -Εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών τον 20ό αιώνα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δύο φορές ξένος -Εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών τον 20ό αιώνα


Photo: Jo Black
 Η έκθεση Δύο Φορές Ξένος είναι μια περιήγηση στις μεγαλύτερες ανταλλαγές και εκτοπισμούς πληθυσμών του 20ού αιώνα, όταν εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και μεταφέρθηκαν σε μια καινούργια πατρίδα.
Βασισμένη σε προσωπικές μαρτυρίες και σπάνιο κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, η έκθεση φέρνει τον επισκέπτη πρόσωπο με πρόσωπο με όσους έζησαν τα τραυματικά γεγονότα.
Από την Ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, ταξιδεύουμε στη μαζική μετακίνηση Γερμανών και Πολωνών μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο διαχωρισμό της Ινδίας και τη δημιουργία του Πακιστάν το 1947, και στην Κύπρο το 1974.

Οι προσωπικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν μια κοινή εμπειρία χαμένων πατρίδων και διαλυμένων κοινοτήτων: την ιστορία ανθρώπων που πάντα νιώθουν "Δύο Φορές Ξένοι".

Διάρκεια
19/09/2012 - 25/11/2012

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Κεντρικό Κτήριο


Διοργάνωση
Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόγραμμα Πολιτισμός
ANEMON Productions, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Μουσείο Μπενάκη, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Istanbul-Bilgi, Tole Idee!.
Σε συνεργασία με: Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Goethe Institut Athen, Βρετανικό Συμβούλιο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.


Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.