Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ιστορίες για το φως» στο Μουσείο της Ακρόπολης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ιστορίες για το φως» στο Μουσείο της Ακρόπολης


photo: Jo Black
 27 Ιουνίου - 9 Σεπτεμβρίου 2012
To Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται στους επισκέπτες μερικές δικές του, ιδιαίτερες αρχαιολογικές ιστορίες για το φως και τους προσκαλεί να περιηγηθούν τις συλλογές του και να τις ανακαλύψουν.
Είναι ιστορίες που δείχνουν τη σχέση του αρχαίου ανθρώπου με το φυσικό φως. Ιστορίες για τους πανάρχαιους μύθους με τους οποίους προσπάθησε να ερμηνεύσει τον αέναο κύκλο διαδοχής της μέρας τη νύχτα, ιστορίες για την πίστη του στη δύναμη του ηλιακού φωτός να ρυθμίζει τα ανθρώπινα πράγματα και για τη μετουσίωσή της σε τέχνη.

Είναι ακόμη ιστορίες για το φως που δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος. Το φως των λυχναριών που διέλυε το σκοτάδι μέσα στο σπίτι, το φως των δαδών που φώτιζε τον δρόμο του, το ιερό φως που έκαιγε στους ναούς των θεών του αλλά και το τελετουργικό φως που τον συνόδευε σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του.
Το Μουσείο Ακρόπολης χαίρεται που η «Τεχνόπολις» παρουσιάζει παράλληλα με πολλά εκθέματα, μια ολοκληρωμένη ιστορία για το φως από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Πρόκειται για μια παράλληλη δράση με την έκθεση «μια ιστορία από φως, στο φως» που παρουσιάζεται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 25 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2012.
Δείτε εδώ το Έντυπο «Ιστορίες για το φως»

Δείτε εδώ πολύ καλές φωτογραφίες από το website "light of spirit"  με θέμα το φως στους αρχαιολογικούς χώρους  (Einglish version)



Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.