Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ στο ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ στο ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στην οδό Δαβάκη αριθμός 18 λειτουργεί ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ, με επιλεγμένο πρόγραμμα και ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ λειτουργεί από τις αρχές Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το προσεκτικά διαλεγμένο κινηματογραφικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο δημιουργούν ελκυστικές συνθήκες για το κοινό.
Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο καθιερώθηκαν ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα με ελεύθερη είσοδο, που δίνουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τον Κινηματογράφο σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας συνδυάζοντας την αναψυχή με τον πολιτισμό.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΧΑΙΔΑΡΙ) 
Δαβάκη 18 Αθήνα, Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105323231

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012  9:00 μμ  ως  Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012 11:00 μμ
 ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ
MIROR MIROR
Σκηνοθεσία: Ταρσέμ Σινγκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς.
Διάρκεια: 106 λεπτά
Μετά τον χαμό του αγαπημένου βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18χρονη Χιονάτη κλεισμένη στο παλάτι. Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σ’ ένα κοντινό δάσος.
Εκεί αναλαμβάνει να την προσέχει μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και στην καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτήν τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.
Σε μια μεταμοντέρνα διασκευή του γνωστού μύθου, οι επτά νάνοι δεν είναι τα κλασικά αδέλφια αλλά μια σπείρα θρασύδειλων απατεώνων, η κακιά μητριά είναι περισσότερο ανασφαλής και λιγότερο σαδίστρια, ο πρίγκιπας είναι χαζοβιόλης και ανίδεος, εκτός από τις ικανότητές του στην ξιφασκία, και η Χιονάτη κρύβει κάτω από την πάλλευκη επιδερμίδα της ένα κορίτσι σκληρό και διεκδικητικό. Ο Ταρσέμ Σινγκ δεν τα πάει ποτέ καλά με τους χαρακτήρες και την ψυχολογία, αλλά τουλάχιστον στο Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου ξεδιπλώνει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση του χιούμορ, όποτε χρειάζεται, και την ενσωματώνει σε λοξά σκηνικά, ανάμεσα στο καραμπινάτο παραμύθι και την ειρωνική φαντασία.

2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ   21:00 και 23:10


Μεθυσμένο Ημερολόγιο    
Από Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012 9:00 μμ έως  Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012 11:00 μμ

Περιγραφή:
ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Σκηνοθεσία: Μπρους Ρόμπινσον.
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Άαρον Έκχαρντ
Διάρκεια: 120 λεπτά
Κουρασμένος από τοn θόρυβο και την τρέλα της Νέας Υόρκης αλλά και τη μετά Αϊζενχάουερ εποχή στην Αμερική, ο Κεμπ ταξιδεύει στο παρθένο νησί του Πουέρτο Ρίκο για να δουλέψει για μια τοπική εφημερίδα, τη «San Juan Star», της οποίας διευθυντής είναι ο καταπιεσμένος Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς).
Βασίζεται σε ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα του Χάντερ Τόμσον, ενός από τους ανανεωτές της αμερικανικής δημοσιογραφίας. Στα κείμενά του συνδύαζε το έντονα βιωματικό ύφος, αρκετό συναισθηματισμό, έμπλεκε με ενδιαφέροντα τρόπο την είδηση με την μυθοπλασία και κατάφερε να γίνει από τους πλέον εκκεντρικούς συγγραφείς και δημοσιογράφους. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας υπήρξε στενός φίλος με τον διάσημο δημοσιογράφο που άφησε την τελευταία του πνοή το 2005. Κάποια χρόνια πριν, το 1998, ο Ντεπ υποδύθηκε τον Χάντερ Τόμσον στην ταινία του Τέρι Γκίλιαμ ''Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας'' που βασίζονταν στα απομνημονεύματα του δημοσιογράφου και δίχασε κοινό και κριτικούς. Το ''Μεθυσμένο ημερολόγιο'' δεν μπορώ να πω ότι είναι μια ταινία που ανατρέπει τα πάντα, που διχάζει. Αποτελεί όμως μια ευχάριστη ταινία με πανέξυπνο χιούμορ και πλήθος κοινωνικών σχολίων. Εάν,δε, αγαπάτε και την δημοσιογραφία τότε είναι ακόμα πιο εύκολο να εκτιμήσετε αυτή την ταινία. Σκηνοθεσία γρήγορη και σαρωτική, σαν μια εκδρομή με κάμπριο αυτοκίνητο, από τον σκηνοθέτη Μπρους Ρόμπινσον. Και δεν αναφέρω τυχαία το όνομά του μιας και είχε να σκηνοθετήσει ταινία για παραπάνω από 20 χρόνια.

 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ   21:00 και 23:10



6 + 1 ΑΠΙΣΤΙΕΣ

Από Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012 9:00 μμ έως Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012 11:00 μμ
6 + 1 ΑΠΙΣΤΙΕΣ
LES INFIDELES
Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ερίκ Λαρτιγκό, Εμανουέλ Μπερκό, Αλεξάντερ Κουρτέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Γκιγιόμ Κανέ
Διάρκεια: 109 λεπτά
Εννιά μικρές ιστορίες απιστίας ρίχνουν φως στο μυαλό των ανδρών όταν εκείνοι προτιμούν το εξωσυζυγικό κρεβάτι αντί για τη συζυγική αγκαλιά. Η ανδρική απιστία σε όλες τις εκφάνσεις: κωμική, σατυρική, δραματική, αποτυχημένη, βασανιστική ή λυτρωτική, μέσα από μία σπονδυλωτή ταινία αποτελούμενη από εννέα διαφορετικές ιστορίες, στις οποίες παρελαύνουν άπιστοι άντρες, υστερικές σύζυγοι, αθώα τέκνα, κατοικίδια, ψυχολόγοι και φυσικά διάφοροι πειρασμοί, όπως λολίτες, πόρνες και άλλες γυναίκες πρόθυμες (ή όχι και τόσο πρόθυμες) για σεξ.
Επτά σκηνοθέτες, ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Oscar Μισέλ Χαζαναβίσιους, πέντε σεναριογράφοι κι ένα μοναδικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, αποτελούμενο από τον επίσης βραβευμένο με Oscar για την ερμηνεία του στο «The Artist» Ζαν Ντιζαρνάν και τον εξαιρετικά δημοφιλή στο γαλλικό κοινό Gilles Lellouche, δημιουργούν μία σπουδή πάνω στην απιστία και τους λόγους που οδηγούν τους άντρες στο εξωσυζυγικό σεξ. Οι δύο πρωταγωνιστές πέρα από εμπνευστές του όλου εγχειρήματος, συμμετέχουν τόσο στο σενάριο, όσο και στη σκηνοθεσία, ενώ φαίνεται να καταδιασκεδάζουν τις συνεχείς εναλλαγές ρόλων που τους προσφέρει η σπονδυλωτή δομή της ταινίας.
Σύμφωνα με τους ίδιους, πηγή έμπνευσης -πέρα από την προσωπική εμπειρία- αποτέλεσαν οι παλιές ιταλικές σπονδυλωτές κωμωδίες, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στο ύφος της ταινίας. Οι χαρακτήρες που υποδύονται είναι άλλοτε κωμικοί κι άλλοτε δραματικοί, συχνά αγγίζουν ηθελημένα τα όρια της καρικατούρας, σχεδόν όλοι όμως προβάλλουν το στοιχείο του αιώνιου έφηβου, του άντρα που αρνείται να μεγαλώσει και προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του καταφεύγοντας στο ψέμα ακόμη κι αν γνωρίζει πως δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πιστευτός. Δεν είναι τυχαίο που το τέλος της ταινίας διαδραματίζεται στο Las Vegas, ένα είδος Λούνα Παρκ ενηλίκων και ιδανικού σκηνικού για κραιπάλη μέχρι τελικής πτώσεως.

 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ  21:00  και  23:10


Η ΤΙΜΩΡΟΣ

Απο Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 9:00 μμ έως Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 11:00 μμ
Η ΤΙΜΩΡΟΣ
HAYWIRE
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ.
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ,
Μάικλ Ντάγκλας, Τσάνινγκ Τάτουμ
Διάρκεια: 93 λεπτά
Η Μάλορι Κέιν (Τζίνα Καράνο) είναι μια νεαρή, σκληρή και όμορφη μυστική πράκτορας. Ο εκπαιδευτής της, Κένεθ (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ), της αναθέτει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, τις οποίες οι κυβερνήσεις επιθυμούν να μη γνωρίζουν. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, ο Κένεθ την στέλνει εσπευσμένα στο Δουβλίνο για να συνεργαστεί με έναν άλλο πράκτορα, τον αβρό και αυτάρεσκο Πολ (Μάικλ Φασμπέντερ).
Όταν η επιχείρηση αποτυχαίνει και η Μάλορι ανακαλύπτει ότι την πρόδωσαν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες και δυνάμεις της, για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, να επιστρέψει στις ΗΠΑ, να προστατέψει την οικογένειά της και να εκδικηθεί αυτούς που την πρόδωσαν.
Η σκηνοθεσία του “Haywire” είναι του Στίβεν Σόντερμπεργκ (“Oceans” franchise, “The Informant”), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Λεμ Ντομς, τον οποίο θυμόμαστε από το σενάριο του “Dark City”, μιας από τις πιο cult ταινίες φαντασίας στην ιστορία του σινεμά.
2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ   21:00  και  23:10

The amazing Spider-man

Από:Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 9:00 πμ έως  Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 11:00 πμ
και Από Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 έως Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

 THE AMAZING SPIDERMAN
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ.
Πρωταγωνιστούν: Άντριου Γκάρφιλντ, Ντένις Λίρι, Ιρφάν Χαν, Άνι Πάρις, Κάμπελ Σκοτ, Έμα Στόουν, Μάρτιν Σιν, Ρις Άιφανς
Διάρκεια: 136 λεπτά
Το “The Amazing Spider-Man” μας διηγείται την ιστορία του Peter Parker (Andrew Garfield), ενός καθόλου δημοφιλούς έφηβου που μεγαλώνει με τον θείο (Martin Sheen) και τη θεία του (Sally Field), καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο Peter, όπως συνηθίζουν οι έφηβοι, είναι μπλεγμένος σε υπαρξιακές αναζητήσεις. Εντωμεταξύ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με τα μυστήρια του έρωτα, που έχει βρει στο πρόσωπο της Gwen Stacy (Emma Stone). Κάποια στιγμή ο Peter ανακαλύπτει μια μυστηριώδη βαλίτσα που ανήκε στον πατέρα του και ξεκινά μια αναζήτηση για να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση των γονιών του. H περιπέτεια αυτή θα τον οδηγήσει στο εργαστήριο του Dr.Curt Connors (Rhys Ifans), του παλιού συναδέλφου του πατέρα του. Και όσο ο Spider-Man έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του Dr. Connors, τον απειλητικό Lizard, ο Peter θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει την μοίρα του ως ήρωας.
H γοητεία του Spider-Man είναι αδιαμφισβήτητη. Η Marvel άλλωστε έχει χτίσει, εδώ και πενήντα χρόνια, με τεράστια επιτυχία το προφίλ ενός από τους πιο δημοφιλείς υπέρ ήρωες του πλανήτη. Αυτό το πάθος για τις περιπέτειες του ήρωα-αναρριχητή με το μυστηριώδες παρελθόν μοιράζεται και η Columbia Pictures στην νέα ταινία της The Amazing Spider-Man. Μόνο που αυτή τη φορά, κάτι έχει αλλάξει και εκτός από μια θεαματική ταινία δράσης, οι δημιουργοί της ταινίας μας επιφυλάσσουν πολλά περισσότερα.
Όταν στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάς τον Marc Webb που με τις 500 Μέρες με τη Σάμερ κατάφερε να αναζωογονήσει το εξαντλημένο είδος της ρομαντικής κομεντί αποδομώντας τα στερεότυπα της boy meets girl ταινίας, έχεις το πρώτο δείγμα ότι στο The Amazing Spider-Man οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Και η επιλογή του Andrew Garfield (The Social Network, Never Let Me Go) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό της Emma Stone (Help, Crazy Stupid Love) φτιάχνει έναν παράξενα γοητευτικό συνδυασμό που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα.
Αυτό όμως που απογειώνει τη συνταγή είναι ότι πίσω από το μεγάλο budget και τους ανερχόμενους συντελεστές κρύβεται η ίδια ανάγκη: να μάθουμε την ιστορία όχι απλά και σκέτα ενός σούπερ ήρωα που εξαπολύει τους απειλητικούς ιστούς του κατά της αδικίας και του εγκλήματος, αλλά του Peter Parker, ενός έφηβου που ζει, ερωτεύεται ένα κορίτσι και ψάχνεται στον σύγχρονο, πραγματικό και σκονισμένο κόσμο, που είναι ο ίδιος αμήχανος και διχασμένος, που είναι αντιδραστικός και γνήσιος, που είναι πληγωμένος και που καμία υπερδύναμη δεν τον παρηγορεί, γιατί τίποτα στη ζωή του δεν είναι απλό, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή τον τσίμπησε μια αράχνη. Και είναι ακριβώς αυτή η γήινη και καθημερινή διάσταση του Peter Parker που κάνει το alter ego του διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. O νέος Spider-Man είναι πιο λεπτός , πιο αδέξιος όταν ακουμπάει στη γη (αν και ασύλληπτος όταν πετάγεται ψηλά), πιο ανασφαλής, αλλά γι’ αυτoύς τους λόγους είναι πραγματικά ηρωικός και με όλες του τις ατέλειες απίθανος.
 Ώρες προβολών:
(Πέμπτη – Κυριακή) 9.00 & 11.20 (Δύο προβολές)
(Δευτέρα – Τετάρτη) 10.30 (Μία προβολή)
 


ΠΕΙΡΑΤΕΣ
Από Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012  έως Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
PIRATES! THE BAND OF MISFITS
Σκηνοθεσία: Γκιντεόν Ντεφό.
Διάρκεια: 88 λεπτά
Στους "Πειρατές" επιβιβαζόμαστε σε ένα ετοιμόρροπο καράβι με επικεφαλής έναν όχι ακριβώς πετυχημένο Πειρατή Καπετάνιο με πλούσια γενειάδα. Με ένα κουρελιάρικο πλήρωμα στην υπηρεσία του και φαινομενικά ανήξερος για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει, ο Πειρατής Καπετάνιος έχει ένα όνειρο: να νικήσει τον Μαύρο Μπέλαμι και την Κάτλας Λιζ στην κούρσα για το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς. Είναι μια αναζήτηση που παρασύρει τους ήρωες από τις ακτές της εξωτικής Ματωμένης Νήσου μέχρι τους ομιχλώδεις δρόμους του Βικτωριανού Λονδίνου. Κάπου στη διαδρομή πολεμάνε με μια διαβολική βασίλισσα, ενώ συνεργάζονται με έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό επιστήμονα, χωρίς ποτέ να χάσουν το στόχο τους: την περιπέτεια!

Ώρες προβολών:
(Δευτέρα – Τετάρτη) 9.00 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένο)



Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο
Από : Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 έως Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012
   
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
LES NEIGES DU KILIMANDJARO
Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
Πρωταγωνιστούν: Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Αριάν Ασκαρίντ,
Ζεράρ Μεϊλάν.
Διάρκεια: 110 λεπτά
Ο Μισέλ μεσήλικας και εργάτης στα ναυπηγεία της Μασσαλίας είναι μέλος του συνδικάτου έχοντας αγωνιστεί όλητου τη ζωή γιατα δικαιώματα των εργατών. Όταν όμως ανακοινώνονται ομαδικές απολύσεις προτείνει να γίνει κλήρωση για το ποιοί θα απολυθούν και βάζει και το δικό του όνομα στην κληρωτίδα, αν και ως συνδικαλιστής μπορούσε να μην το κάνει. Είναι άτυχος και το όνομά του κληρώνεται, έτσι μένει άνεργος και μπαίνει σε πρόωρη σύνταξη. Η γυναίκα του Μαρί-Κλαιρ τον υποστηρίζει και ο Μισέλ αρχίζει να περνάει τον χρόνο του με τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Στην επέτειο του γάμου τους φίλοι και συγγενείς κάνουν δώρο στο ζευγάρι ένα ταξίδι στην Αφρική. Όμως πριν να αναχωρήσουν δύο ληστές μπαίνουν στο σπίτι και τους ληστεύουν. Ο Μισέλ κατά τύχη θα ανακαλύψει ποιός είναι ο ένας από τους δύο και θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Και τότε ανακαλύπτει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα άσπρα-μαύρα και πως το δίκιο μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ σκληρό.
Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ο Μισέλ (Jean-Pierre Darroussin) και η Μαρί-Κλαιρ (Ariane Ascaride) είναι θαυμάσιοι στους ρόλους τους όπως θαυμάσιοι είναι ο Gérard Meylanστο ρόλο του Ραούλ, η Marilyne Cantoως η σύζυγος του Ραούλ και αδελφή της Μαρί-Κλαιρ και τέλος το νεαρός Grégoire Leprince-Ringuetστο ρόλο του Κριστόφ.
Ο Robert Guédiguianθέτει πολλά ερωτήματα για καταστάσεις που αγγίζουν όλους μας και τα προσεγγίζει με πολύ ανθρώπινο τρόπο χωρίς υπερβολές ή ακρότητες. Τι γίνεται όταν προσπαθώντας να κάνεις καλό κάνεις λάθη που επηρεάζουν τις ζωές των άλλων? Πώς θα διαχειριστείς τις επιπτώσεις τους σε αυτούς που δεν έφταιξαν σε τίποτα? Που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος όταν απελπίζεται? Και που βρίσκεται το κράτος όταν η κοινωνία το έχει ανάγκη?
Μια ταινία για την αγάπη, την καλοσύνη, τον αγώνα της καθημερινότητας, τις δύσκολες επιλογές που μας τυχαίνουν στη ζωή, αλλά και για τη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης μετα αδιέξοδα που δημιουργεί. Ο σκηνοθέτης ωστόσο επιλέγει να μας δώσει μια πολύ αισιόδοξη ταινία, ύμνο στην ανθρωπιά και την συμπόνια.
ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.10


Το βαθύ μπλε του έρωτα

Από Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 έως Τετάρτη, 1 Αυγούστου
 
Περιγραφή:  ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
THE DEEP BLUE SEA
Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις.
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Τομ Χίντλστον,
Σάιμον Ράσελ Μπιλ
Διάρκεια: 96 λεπτά
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Βρετανία βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση εξαιτίας του πολέμου. Η Έστερ είναι παντρεμένη με το δικαστή σερ Γουίλιαμ Κόλιερ και ζει σε ένα προνομιακό περιβάλλον. Όταν όμως γνωρίζει τον πρώην πιλότο Φρέντι Πέιτζ, νιώθει πως μόνο μαζί του μπορεί να ζήσει και αποφασίζει να παρατήσει τον άνδρα της για χάρη του. Η ζωή της αλλάζει εντελώς αλλά εκείνη δε μετανιώνει για την επιλογή της. Μόνο που η αυταπάτη του έρωτα έχει άλλα σχέδια για την Έστερ.
Ο Τέρενς Ντέιβις δημιουργεί ένα εξαιρετικό αισθητικά φιλμ. Προσεγμένοι φωτισμοί, θαυμάσια σκηνικά και κουστούμια, κάμερα αργή να κινείται σε υποβλητικούς ρυθμούς. Ο έρωτας διάχυτος συνοδεύεται από τα ταμπού της εποχής, την επιθυμία που καταπιέζεται αλλά και τον τρόμο της μοναξιάς. Η Έστερ είναι μια γυναίκα η οποία ρισκάρει, αφήνει τη βολεμένη της ζωή, με έναν άνδρα ευγενή που την υπεραγαπά, για να ζήσει τη μεγάλη αυταπάτη του έρωτα, με έναν άνδρα ενθουσιώδη αλλά ασταθή και κατωτέρου επιπέδου από την ίδια. Βέβαια δεν την κρίνουμε για τις επιλογές της αφού όταν μιλάμε για το μικρόβιο του έρωτα, η λογική υποχωρεί ατάκτως. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ράντιγκαν μιλώντας για το θεατρικό του έργο είπε πως γράφοντάς το διερεύνησε πως «η ιδέα της αγάπης είναι ανεξήγητη με βάση τη λογική».
Ένα θαυμάσιο βρετανικό φιλμ, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που εξετάζει την αστάθεια και την αβεβαιότητα του έρωτα, το φόβο της μοναξιάς αλλά και την πνιγμένη κραυγή της ελευθερίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη ξεκινούσε τα πρώτα δειλά βήματα μεγάλων κοινωνιών αλλαγών και σύγκρουσης με τις παλιές αντιλήψεις περί ηθικής

ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.00




Οι άθικτοι

 Από: Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012 έως :  Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012 9:00 μμ
 
Περιγραφή:  ΑΘΙΚΤΟΙ
INTOUCHABLES
Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς.
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι, Οντρέ Φλερό.
Διάρκεια: 112 λεπτά
Ο Philippe (Francois Cluzet) είναι ένας Παριζιάνος αριστοκράτης τετραπληγικός που αναζητά κάποιον να τον φροντίζει. Είναι πλούσιος, ώριμος και σοβαρός, ακούει κλασική μουσική και συλλέγει έργα τέχνης μεγάλης αξίας.
Στη συνέντευξη για τη θέση του βοηθού του, μεταξύ άλλων εμφανίζεται ο Driss, ένας σενεγαλέζικης καταγωγής μικροαπατεώνας, πρόσφατα αποφυλακισθείς. Ο Driss (Omar Sy) είναι αυθάδης, ζει μόνο από το επίδομα ανεργίας, του αρέσει η χορευτική μουσική και σφύζει από ζωντάνια. Αυτή η σπίθα του φαίνεται να κερδίζει τον Philippe με αποτέλεσμα να τον προσλάβει προς μεγάλη έκπληξη όλων. Κι εδώ αρχίζει η ιστορία μας...
Ή μάλλον η ιστορία τους!
 Ο Philippe έχει όλα τα πλούτη και τις ανέσεις που στερείται ο Driss. O Driss από την άλλη έχει αυτό που λείπει από τον Philippe. Δύο άνθρωποι φαινομενικά αταίριαστοι, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο που δε συγκρούονται, αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται
Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που παρά τις δυσκολίες, είναι γεμάτη ξεγνοιασιά και αισιοδοξία. Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά! Οι Olivier Nakache και Eric Toledano αντιμετωπίζουν το θέμα τους τελείως διαφορετικά από το αναμενόμενο ή συγκριτικά με άλλες κινηματογραφικές δουλειές όπως π.χ το «Mar Adentro» του Alejandro Amenabar. Ένα θέμα κατά βάση δραματικό, δοσμένο όμως με πολύ ευφυΐα, χιούμορ και αναπάντεχα καλή διάθεση! Έχει τις απαραίτητες ισορροπίες γέλιου και προβληματισμού, δεν καταφεύγει σε καμία περίπτωση στην εύκολη συγκίνηση, ούτε εκβιάζει συναισθήματα.
To «Άθικτοι» ήταν η μεγάλη έκπληξη και τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, έχοντας γίνει ήδη από τις αγαπημένες του κοινού για τη φετινή σεζόν... Είναι μια ταινία με απολαυστικές ερμηνείες και έξυπνο χιούμορ που σίγουρα θα σας φτιάξει το κέφι! Σ' αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία της! Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο...
ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.10



Ο έρωτας κρατάει 3 χρόνια  
 Από: Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012    έως :  Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012 

Περιγραφή:  Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ
L’ AMOUR DUR TROIS ANS
Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Μπεϊγκεμπέρ.
Πρωταγωνιστούν: Λουί Μπουργιόν, Γκασπάρ Προυστ
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ο Marc Marronnier, κριτικός λογοτεχνίας το πρωί και κοσμικογράφος το βράδυ, έχει μόλις χωρίσει με την Anne, τελειώνοντας ένα φαινομενικά τέλειο γάμο. Είναι πλέον σίγουρος ότι ο έρωτας διαρκεί μόνο τρία χρόνια. Έχει μάλιστα γράψει και ένα λιβελογράφημα για να το αποδείξει. Ωστόσο, η συνάντησή του με τη παράξενα σαγηνευτική Alice θα κλονίσει αυτές του τις πεποιθήσεις.
Αν και αρχικά δεν ήταν δική του ιδέα ο Frederic Beigbeder ανέλαβε να μεταφέρει στον κινηματογράφο (ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης) το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που έγραψε πριν από μερικά χρόνια. Το «L' Amour Dur Trois Ans» συνδυάζει ρομάντζο και κωμωδία στο γνώριμο μοτίβο των Γαλλικών κομεντί (αν και αυτή τη φορά η συνταγή μοιάζει λίγο ανακατεμένη). Αποφθέγματα για τον έρωτα, εκκεντρικοί χαρακτήρες, όμορφα πλάνα, αναφορές σε ερωτικές ταινίες ορόσημο του παγκόσμιου σινεμά, μπαλάντες του Michel Legrant (που κάνει μια cult εμφάνιση) και όμορφα κινηματογραφημένες εικόνες συνθέτουν αυτή τη γλυκιά, ισοπεδωτική, ωμή και σέξι κομεντί.
ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.00



Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου     
Από Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012 έως Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ
LES FEMMES DU 6EME ETAGE
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λε Γκουέ.
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουσινί, Κάρμεν Μάουρα,
Σαντρίν Κιμπερλέν, Νατάλια Βερμπέκε.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Παρίσι, 1962. Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ (Φαμπρίς Λουκινί), ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν (Σαντρίν Κιμπερλέν) και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους
Με τις χαριτωμένες εμμονές της, τις ανάλαφρες θεματικές της, τον συχνά ντελικάτο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το χιούμορ και τις ελκυστικές στο ευρύ κοινό συνταγές της, η μοντέρνα γαλλική κωμωδία έχει καταλήξει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί κινηματογραφικό είδος από μόνη της. Χωρίς να ξεφεύγει ιδιαιτέρως από τον παραπάνω κανόνα, η φορτωμένη γραφικότητες δημιουργία του Φιλίπ Λε Γκε ταξιδεύει στο Παρίσι των αρχών της δεκαετίας του '60 και παρακολουθεί την σταδιακή μεταστροφή ενός επιχειρηματία προς τον αλτρουισμό και την ταξική συνείδηση, μετά τη συναναστροφή του με μια ομάδα από ισπανικής καταγωγής υπηρέτριες και την αγάπη που εκδηλώνει για τη νεαρότερη και (αλίμονο!) πιο όμορφη από αυτές.
ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.00


Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
   
Από Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 έως Τετάρτη, 15 Αυγούστου

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
POULET AUX PRUNES
Σκηνοθεσία: Βενσάν Παρογό, Μαρζάν Σατραπί.
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίχ, Μαρία ντε Μεντέιρος,
Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Διάρκεια: 93 λεπτά
Χάνοντας το αγαπημένο του βιολί που βλέπει να σπάει σε κομμάτια, ένας κορυφαίος βιολιστής στην Τεχεράνη του 1958 αποφασίζει να πεθάνει όταν οι προσπάθειές του να το αντικαταστήσει πέφτουν στο κενό.
,Κακόκεφος, απόμακρος, αιχμάλωτος σ' έναν άψυχο γάμο με την (φαινομενικά) κακιά Φαρανγκίς και με δύο παιδιά στο... κεφάλι του, ο Νασέρ Αλί κλείνεται στο δωμάτιό του και περιμένει τον Αζραέλ, τον Αγγελο του Θανάτου.
Για την ακρίβεια, είναι ο Αζραέλ που αφηγείται την ιστορία της ζωής του Νασέρ Αλί καθώς ο τσακισμένος μουσικός θυμάται το παρελθόν του, σημαδεμένο από έναν μεγάλο έρωτα που έχασε, ενώ οραματίζεται το μέλλον του γιου και της κόρης του. Το μαύρο χιούμορ κυριαρχεί, ενώ το πολιτικό φορτίο της εποχής του, αποχρωματίζει το παρασκήνιο.
Μια υπαρξιακή ταινία για τα ακαθόριστα όρια Τέχνης και Ζωής και της ακραίας απορρόφησης της ανθρώπινης συνείδησης από το αυτοκαταστροφή. Η έκφραση του βασικού χαρακτήρα δικαιολογεί την ταπεινοφροσύνη αλλά και την μανιακή εσωστρέφεια με το πάθος της μουσικής.
Ένα ασίγαστο πάθος που οδηγεί στον θάνατο, καθώς η υπεράσπισή του γίνετια σε βάρος των ανθρώπινων βιολογικών αναγκών και της αγάπης. Κάθε συμβιβασμός και υποχώρηση του ήρωα, οδηγεί σε μια συμβολική διαμαρτυρία, με υστεροφημικό μανδύα.

ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21.00 & 23.00


Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη    
Από: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012  έως Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΟΛΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
SALMON FISHING IN YEMEN
Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ.
Πρωταγωνιστούν: Γιούν Μακ Γκρέγκορ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας.
Διάρκεια: 107 λεπτά
Ο επιτυχημένος ιχθυολόγος Φρεντ Τζόουνς αναγκάζεται να αναλάβει την πραγμάτωση του οράματος ενός σεΐχη δημιουργώντας στην άνυδρη Υεμένη έναν ποταμό ώστε να κολυμπήσουν εκεί 10.000 σολoμοί. Παρόλο που θεωρεί το εγχείρημα παράλογο, στην πορεία θα διαπιστώσει πως ο έρωτας, η πίστη και το... ψάρεμα μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Είναι άραγε το ψάρεμα σολομών στην Υεμένη τόσο βαρετό όσο υπόσχεται ο τίτλος της νέας κομεντί στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ; Ευτυχώς όχι, χάρη στη χαριτωμενιά του τελευταίου και την εξίσου ευχάριστη παρουσία της Έμιλι Μπλαντ στο πλευρό του. H ιστορία είναι πρωτότυπη - ένας ιχθυολόγος που δουλεύει για την βρετανική κυβέρνηση (ΜακΓκρέγκορ) κουβαλιέται κατόπιν άνωθεν εντολής στην Υεμένη από νεαρή μάνατζερ (Μπλαντ) για λογαριασμό ενός ζάμπλουτου Σεΐχη, ώστε να δημιουργήσει από το μηδέν μέρος ψαρέματος σολομών-, το εσωτερικό σύμπαν του φιλμ καλοφτιαγμένο και το ξεκίνημα της ταινίας δίνει υποσχέσεις.

ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 21.00 & 23.00



Ούτε στον εχθρό μου
   
Από Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 έως Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ
POULET AUX PRUNES
Σκηνοθεσία: Αν Φοντέν.
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπερ, Μπενουά Μπελβουρ.
Διάρκεια: 103 λεπτά
Εκείνη μένει μαζί με τον γιο της και τον άντρα της απέναντι από τους κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι... Εκείνος μένει μόνος με τον γιο του μέσα σε ένα φορτηγάκι, στο πίσω μέρος του. Εκείνη είναι διευθύντρια σε ένα διακεκριμένο ίδρυμα για τη σύγχρονη τέχνη... Εκείνος ζει από μικροδουλειές και επιδόματα. Εκείνη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο 7 χρόνια, έκανε και μεταπτυχιακά... Εκείνος παρά λίγο να κάνει 7 χρόνια φυλακή. Εκείνη μιλάει στον ενικό στον Υπουργό Πολιτισμού... Εκείνος μιλάει στον ενικό σε όποιο μπουκάλι αλκοόλ θα βρεθεί μπροστά του. Εκείνης της αρέσει να συζητάει για ιδέες... Εκείνου του αρέσει να κάνει σεξ με άγνωστες γυναίκες, προικισμένες με πλούσια στήθη. Δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους αυτοί οι δυο... Ούτε που ανέχονται ο ένας τον άλλον. Και όμως...
ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 21.00 & 23.00


Ο Σεφ και ο Σεφ του
   
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 9:00 μμ Και  11:00 μμ
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Κοέν.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ρενό, Μικαέλ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ.
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ο Τζάκι είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας. Είναι αυτοδίδακτος, πολύ ταλαντούχος αλλά και εξαιρετικά πεισματάρης. Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ (Ζαν Ρενό) είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του, Cargo Lagarde. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον κάνει να χάσει ένα αστέρι στον επόμενο Οδηγό Εστιατορίων, ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος ασπάζεται τη χημική και τη μοριακή κουζίνα που αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Ο Στάνισλας Μάτερ ξεκινά απολύοντας ένα-ένα τα μέλη της ομάδας του Λαγκάρντ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθουν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν οι κριτές του Οδηγού... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθά που θα τον βοηθήσει να ανταπεξέρθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε, σε μια περίεργη στροφή της τύχης, θα γνωρίσει τον Τζάκι.
                                      Δύο Προβολές 21:00 και 23:00


Δικός σου για πάντα
   
Από Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012  έως Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012
 Σκηνοθεσία: Σκοτ Χικς.
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Έφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ.
Διάρκεια: 103 λεπτά
Ο αμερικανός λοχίας Λόγκαν Τάιμπολτ (Έφρον) επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, έχοντας στα χέρια του το αντικείμενο στο οποίο χρωστά τη ζωή του -την φωτογραφία μιας γυναίκας που βρήκε και που δεν γνωρίζει ποια είναι. Ανακαλύπτει το όνομά της (Μπεθ), βρίσκει το μέρος που ζει, εμφανίζεται στην πόρτα της, και καταλήγει, να δουλεύει στην οικογενειακή της επιχείρηση...
Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις επιπλοκές στη ζωή της, ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους, δίνοντας ελπίδα στον Λόγκαν ότι η Μπεθ θα μπορούσε να αποτελέσει στη ζωή του, κάτι πολύ περισσότερο από το γούρι του. Ο Χικς σκηνοθετεί την ταινία ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ σε σενάριο του Γουίλ Φέτερς, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς.
                                       Δύο προβολές 21:00 και 23:00




Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;    
Από Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 έως Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΜΠΕΪΜΠΙ ΤΖΕΪΝ
WHAT EVER HAPPENED TO BABY JANE?
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Όλντριτς
Πρωταγωνιστούν: Μπέτι Ντέιβις, Τζόαν Κρόφορντ,
Βίκτορ Μπουόνο
Διάρκεια: 131 λεπτά
Η Μπέιμπι Τζέιν Χάτσον και η Μπλανς Χάτσον, είναι δυο αδελφές που μένουν μαζί σε μια ρημαγμένη έπαυλη του Χόλυγουντ με ζωντανές τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Η πρώτη υπήρξε παιδί θαύμα και αστέρι της επιθεώρησης, αλλά δεν κατάφερε να έχει την ίδια επιτυχία μετά την ενηλικίωσή της και η δεύτερη υπήρξε μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ που αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο μεταίχμιο της δόξας λόγω ενός ατυχήματος που την άφησε ανάπηρη και για το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνη η Μπέιμπι Τζέιν. Μετά το ατύχημα που άφησε τη Μπλανς καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, η αντιζηλία μεταξύ των δυο αδελφών λαμβάνει ομηρικές διαστάσεις καθώς η Τζέιν άρχισε σιγά σιγά να τρελαίνεται και να έχει τον έλεγχο πάνω στη ζωή της αδελφής της. Οταν η Τζέιν πληροφορείται ότι η αδελφή της σκοπεύει να την κλείσει σε ψυχιατρική κλινική, καταστρώνει σχέδιο εξόντωσης της. Δεν ξέρει όμως ότι η Μπλανς κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που έχει να κάνει με τα πραγματικά γεγονότα του ατυχήματός της, το οποίο όταν βγει στην επιφάνεια πρόκειται να προκαλέσει τραγικές αλλαγές στη συμπεριφορά της Τζέιν.
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι Φάρελ, ενώ τη διασκευή σεναρίου έκανε ο Λούκας Χέλερ. Το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνίστριες μισούσαν η μία την άλλη έδωσε μία ξεχωριστή υπόσταση στην ταινία. Και ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν υπήρξαν προβλήματα, όταν τελείωσαν η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, και χειροτέρεψε από τη στιγμή που η Ντέιβις έλαβε την ενδέκατη υποψηφιότητά της για τα Όσκαρ.

                                                           2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ  20:15 και 22:30  
   



Το λιμάνι της Χάβρης
   
Από Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 έως  Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 Περιγραφή:

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ
LE HAVRE

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι.
Πρωταγωνιστούν: Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν
Διάρκεια: 93 λεπτά
Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας μποέμ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πιάσει την καλή ως συγγραφέαςστο Παρίσι, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. Πλέον μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσαστο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, τις συχνές του επισκέψειςστο αγαπημένο του μπαρ και τη φροντίδα της Αρλετί, της βαριά άρρωστης συζύγου του. Ένα παιχνίδι της μοίρας, όμως, θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ίντρισα, έναν ανήλικο λαθρομετανάστη από την Αφρική, τον οποίο αναζητάη αστυνομία. Ο Μαρσέλ, βασισμένος στην έμφυτη αισιοδοξία που τον διακρίνει και στην ανθρωπιά του κοινωνικού του περιγύρου, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Εστω κι αν χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του...
Το «Λιμάνι της Χάβρης»είναι ένα γλυκόπικρο ενήλικο παραμύθι δια χειρός Ακι Καουρισμάκι («Μποέμικη Ζωή»), που έκλεψε τις εντυπώσειςστο 64ο Φεστιβάλ Καννών, εξασφαλίζοντας το Βραβείο της FIPRESCI, αλλά και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή. Μια ακόμη σπουδαίαταινία, γεμάτη ανθρωπιά, ρομαντικό πνεύμα και αισιόδοξη διάθεση και με το χαρακτηριστικό σαρκαστικό του χιούμορ σε περίοπτη θέση. Και, όπως πάντα, αποσπά εξαίρετες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του. «Το Λιμάνι της Χάβρης αποδεικνύει πως ο Ακι Καουρισμάκι αποτελεί τον γνήσιο διάδοχο των Τσάπλιν, Ρενουάρ και Τατίστο χώρο της ουμανιστικής κωμωδίας.» The New York Times. Oπως δήλωσε σε φινλανδικό έντυπο, σκοπός του Καουρισμάκιείναι το «Λιμάνι της Χάβρης» να αποτελέσει την πρώτη ταινία μιας νέας τριλογίας του με γενικό τίτλο «Harbor Town Trilogy», με τις δύο επόμενες ταινίες να διαδραματίζονται σε λιμάνια της Ισπανίας και της Γερμανίας.

                                                                               2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ    20:30 και 22:30
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.