Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρόγραμμα αντιμετώπισης περιβαλλοντικού Θορύβου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα αντιμετώπισης περιβαλλοντικού Θορύβου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής επεξεργάστηκε και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, αποφάσισε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κριτηρίων συγκοινωνιακού θορύβου -που ισχύουν σχεδόν εδώ και 20 χρόνια- για τον οδικό θόρυβο.
Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε καθιέρωση νέων ορίων κοινοτικά εκσυγχρονισμένων δεικτών αξιολόγησης για τον οδικό, τον σιδηροδρομικό και τον αεροπορικό θόρυβο, ενώ προβαίνει σε υιοθέτηση για πρώτη φορά αυστηρότερων ορίων συγκοινωνιακού θορύβου για την νυκτερινή περίοδο. Ως περιβαλλοντικός θόρυβος εννοείται ο θόρυβος περιβάλλοντος που στις ελληνικές αστικές συνθήκες προέρχεται κυρίως από τα κάθε είδους συγκοινωνιακά μέσα.
Το νομικό οπλοστάσιο του κράτους για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου είναι δυστυχώς παλαιό και ξεπερασμένο.
 Ήδη, ξεκίνησε η εφαρμογή μιας στρατηγικής χαρτογράφησης περιβαλλοντικού θορύβου η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων που απορρέουν από τις υποχρεώσεις εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/49 για την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού θορύβου.

Βάσει των αποτελεσμάτων των στρατηγικών χαρτών περιβαλλοντικού θορύβου θα επακολουθήσει για πρώτη φορά και για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας εφαρμογή Σχεδίων Δράσεων δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική ελέγχου και αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού θορύβου σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, θα σχεδιασθούν και προταθούν δράσεις και ρυθμίσεις δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή για εστιασμένη εφαρμογή πολιτικής ελέγχου και αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού θορύβου σε τοπική κλίμακα.

Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.