Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη

Andy Holden. The Cookham Erratics
Το πρόγραμμα Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο είναι μία συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη και του Βρετανικού Συμβουλίου, με σκοπό τη συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία.
Καλώντας τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη, τις συλλογές και τους χώρους του, το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να θέσει τις βάσεις για μια διαδικασία κατανόησης ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη μνήμη, την ταυτότητα, το δημόσιο χώρο.
Οι τέσσερις εγκαταστάσεις/παρεμβάσεις των κληθέντων καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν διαδοχικά από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 στο Κτηρίο της οδού Πειραιώς και στους χώρους των μόνιμων συλλογών του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη.

Πρόκειται για έργα που θέτουν ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με το ρόλο του Μουσείου στην αναπαράσταση της ιστορίας, της γνώσης και της παράδοσης, καθώς και με τις συνθήκες θέασης του έργου τέχνης και της σχέσης μεταξύ καλλιτεχνικής παραγωγής και θεσμικού πλαισίου υποδοχής της.
Το έργο με τίτλο The Cookham Erratics, που o βρετανός Andy Holden θα δημιουργήσει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, για την σειρά Σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζει την διερεύνηση ζητημάτων που ξεκίνησε να επεξεργάζεται στην έκθεσή του στην Tate Britain το 2010. Εκεί παρουσίασε ένα κεντημένο και μεγεθυμένο αντίγραφο ενός πέτρινου θραύσματος, που είχε πάρει από την Πυραμίδα της Γκίζα όταν ήταν παιδί.
Το νέο του έργο, που θα είναι σε διάλογο με τα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα του της μόνιμης συλλογής του Μουσείου, παρουσιάζεται ως μία προσωπική αρχαιολογία που συνδυάζει την χειροναξία, την ανέκδοτη ιστορία και την αλλαγή κλίμακας με σκοπό να εξετάσει τη σχέση μεταξύ προσωπικής ανάμνησης, μνημείου και τη δυσκολία της δημιουργίας ενός αντικειμένου αντιπροσωπευτικού μιας συνολικότερης χρονικής εμπειρίας.

Διάρκεια12/10/2011-04/12/2011
ΧώροςΑθήνα
Μουσείο Μπενάκη  Κεντρικό Κτήριο

ΔιοργάνωσηΒρετανικό Συμβούλιο, Μουσείο Μπενάκη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.