Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ανοικτή Συζήτηση
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ανοικτή Συζήτηση

Με αφορμή την 30η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, το Δίκτυό μας διοργανώνει στις 3 Μαΐου 2010  ώρα 12:30 έως 15:00 στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
Ανοικτή Συζήτηση με θέμα:
«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς
να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βία;»
Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και τη μέθοδο της εκπαίδευσης στον θετικό γονικό ρόλο, αλλά και το έργο που μπορούν να επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες και άλλοι κοινωνικοί φορείς, σχετικά με την συμβουλευτική προς τους γονείς για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους χωρίς σωματική τιμωρία, αλλά με τη χρήση εναλλακτικών μέσων για την συμμόρφωσή τους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρουσίαση του ενημερωτικού υλικού που έχει παραχθεί μέχρι στιγμής από το Δίκτυο, θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης (Δ.Γεωργιάδης, παιδοψυχίατρος, Σ.Τσίτουρα, κοινωνική παιδίατρος, Κ.Ντινοπούλου, ψυχολόγος – σχολική σύμβουλος, Α.Χαρούπιας, επ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής, Μ.Ντάλλα, ψυχολόγος).
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση, που θα συντονίσει ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Συντονιστής του Δικτύου, Γ.Μόσχος.
Καλούνται  εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας που εργάζονται με γονείς, σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων συναφών φορέων, προκειμένου  να παρουσιάσουν τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την εκπαίδευση των γονέων σε θέματα θετικής άσκησης του γονικού ρόλου.
Για τη διευκόλυνση της καταγραφής των απόψεων και προτάσεων των εκπροσώπων Φορέων, Υπηρεσιών, Συλλόγων και Οργανώσεων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο σύντομο ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο γραφείο του συντονιστή φορέα του Δικτύου (cr@synigoros.gr) ή να το παραδώσουν στη γραμματεία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα είναι χαρά και τιμή μας να βρεθείτε κοντά μας.
Το Δίκτυο, που συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του 2005, έχει ήδη αναπτύξει πολλές ενέργειες και υλικό ευαισθητοποίησης, που παρουσιάζονται εκτενώς μαζί με σχετικές πληροφορίες στον ιστότοπο http://www.somatikitimoria.gr/. Έχει λάβει μέρος στη σχετική εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει πετύχει την αλλαγή της νομοθεσίας, με ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά (ν.3500/2006 άρθρο 4).
Όμως ο νόμος και οι διακηρύξεις δεν αρκούν.
Χρειάζεται να πεισθούν και να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν στην ευθύνη τους μικρά παιδιά, ώστε να αποφεύγουν τη χρήση της βίας και να προσφεύγουν σε πιο αποτελεσματικές και ωφέλιμες μεθόδους διαπαιδαγώγησής τους.
Επειδή πολύ συχνά οι γονείς δυσκολεύονται  και δεν γνωρίζουν ποια εναλλακτικά μέσα να χρησιμοποιήσουν για τη συμμόρφωση των παιδιών τους, τα μέλη του Δικτύου επέλεξαν η επόμενη κοινή προσπάθειά τους να εστιαστεί στην υποστήριξη του θετικού γονικού ρόλου, με σχετική ενημέρωση, εκπαίδευση και συμβουλευτική προς τους γονείς. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.