Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σε χαμηλές συγκεντρώσεις τα ραδιοϊσότοπα (Ιώδιο) στην Ελλάδα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σε χαμηλές συγκεντρώσεις τα ραδιοϊσότοπα (Ιώδιο) στην Ελλάδα

Με δεδομένη την εξέλιξη του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει ενεργοποιήσει πλήρως το μηχανισμό για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Τα ίχνη ραδιενέργειας που έχουν ανιχνευθεί στον αέρα είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να μεταφερθούν γενικότερα στο οικοσύστημα. Κατά συνέπεια, η ΕΕΑΕ και το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων πραγματοποιούν δειγματοληψίες (π.χ. νερό της βροχής, χόρτα, γάλα, πόσιμο νερό), προκειμένου να διενεργηθούν λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις. Ανάλογες ενέργειες πραγματοποιούνται ήδη και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα μέχρι στιγμής ευρήματα, όπως εξάλλου αναμενόταν, δείχνουν εξαιρετικά χαμηλές συγκεντρώσεις ραδιοϊσοτόπων (Ιώδιο). Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, η ΕΕΑΕ ανανεώνει τακτικά το περιεχόμενο του διαδικτυακού της τόπου (http://www.eeae.gr/), όπου έχει αναρτήσει αρχείο με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, στο οποίο μπορούν να ανατρέχουν οι ενδιαφερόμενοι.
Πληροφορίες: Τηλ. 210 6506803, 210 6506714, info@eeae.gr
Σημειώσεις:
  1. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEP για τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Στο πλαίσιο του ελέγχου της ραδιενέργειας περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, η ΕΕΑΕ συνεργάζεται με δίκτυο Εργαστηρίων που ανήκουν σε ερευνητικά κέντρα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Δίκτυο Συνεργαζομένων Εργαστηρίων).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.