Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διαχείριση της πυρηνικής απειλής στην Ιαπωνία
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διαχείριση της πυρηνικής απειλής στην Ιαπωνία

Πηγή Greenpeace
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η Greenpeace , Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαρροής ραδιενέργειας από τους τρεις αντιδραστήρες του σταθμού Φουκουσίμα συνεχίζονται, ενώ πριν από λίγη ώρα τέθηκε σε κατάσταση ανάγκης άλλος ένας πυρηνικός σταθμός, ο Οναγκάβα, καθώς ανιχνεύθηκαν ενισχυτικές ποσότητες ραδιενέργειας περιμετρικά του σταθμού.
Στο ίδιο άρθρο ο  επικεφαλής της εκστρατείας για τα πυρηνικά της Greenpeace International,Jan Beranek τόνισε:  "Αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις της Ιαπωνικής κυβέρνησης, η κρίση στο Φουκουσίμα συνεχίζει να είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο. " "Ελπίζουμε ότι το χειρότερο σενάριο θα αποφευχθεί και ότι οι αρχές θα καταφέρουν να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τη ραδιενέργεια καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διαρροή συνεχίζεται.""

"Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για νέα προβλήματα με τα συστήματα ψύξης σε τουλάχιστον δύο αντιδραστήρες στο Φουκουσίμα. Ο ένας αντιδραστήρας  (υπ' αριθμόν 3) στον Φουκουσίμα χρησιμοποιεί καύσιμο μικτού οξειδίου (πλουτώνιο και ουράνιο) με αποτέλεσμα να εκπέμπει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες θερμότητας  σε σχέση με άλλους αντιδραστήρες. Σε περίπτωση τήξης του πυρήνα, θα εκλυθούν πολλαπλάσιες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα συγκριτικά με αντιδραστήρα με καύσιμο το ουράνιο. Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και μαρτυρούν ότι η κρίση κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί."
Η Greenpeace ανησυχεί για την έλλειψη διαφάνειας στις αναφορές για την ποσότητα ραδιενέργειας που έχει εκλυθεί στο περιβάλλον, την ακριβή κατάσταση των συστημάτων ψύξης στους αντιδραστήρες καθώς και για το αν τα χρησιμοποιημένα καύσιμα αποτίθενται με ασφαλή τρόπο ή παραμένουν εκτεθειμένα εκτός του προστατευτικού περιβλήματος. Απαιτούμε από την Ιαπωνική κυβέρνηση να μοιραστεί άμεσα τις πληροφορίες αυτές με το κοινό
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.