Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει την επέκταση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει την επέκταση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση της  ΡΑΕ (ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 9/2011) προτείνεται η  τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (αρ.πρωτ.ΑΠ Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027, 06.08.2010), στο πλαίσιο της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη ελαστικότητα:
  • α) ως προς τα ανώτατα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων που προβλέπονται στην ισχύουσα υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ΚΟΤ, καθώς και
  • β) ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια ειδικά για την κατηγορία Δ΄ (άτομα με αναπηρία) σε συνάρτηση με τα αφορολόγητα όρια, όπως αυτά καθορίζονται από τις σχετικές κείμενες διατάξεις.
Ειδικότερα, για τον καθορισμό εκ νέου των παρακάτω προϋποθέσεων για την ένταξη στο ΚΟΤ, κρίνεται εύλογη:
  • 1) η αύξηση του ανωτάτου ορίου τετραμηνιαίας κατανάλωσης, όπως αυτή προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης (αρ.πρωτ.ΑΠ Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027) για την Εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου:
α) από 1000kWh για τις κατηγορίες Α΄ και Γ΄ (χαμηλού εισοδήματος και ανέργων) σε 1400kWh και
β) από 1200kWh για τις κατηγορίες Β΄ και Δ΄ (τρίτεκνων και ατόμων με αναπηρία) σε 1600kWh.
  • 2) η τροποποίηση του εισοδηματικού κριτηρίου για την ένταξη ατόμων με αναπηρία (κατηγορία Δ΄), έτσι ώστε ως αφορολόγητο όριο για την ένταξή τους να λογίζεται το αντίστοιχο όριο που προβλέπεται για την κατηγορία Β΄ (τρίτεκνοι), το οποίο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υφιστάμενο όριο της κατηγορίας Δ΄.
  • 3) την ετήσια επανεξέταση των επιπτώσεων των ως άνω ευνοϊκών ρυθμίσεων στο κόστος παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και τις σχετικές χρεώσεις που επιβάλλονται στους λοιπούς καταναλωτές, με σκοπό την ενδεχόμενη αναθεώρηση των ως άνω ορίων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.