Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: «Άγρια Ζωή, Κομμάτι της Ζωής μας»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Άγρια Ζωή, Κομμάτι της Ζωής μας»


Ο Δήμαρχος , το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου και η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση
«Άγρια Ζωή, Κομμάτι της Ζωής μας»
Κυριακή 27/3...Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 11.00 π.μ.
1) Θα παρουσιαστεί από εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ το ντοκιμαντέρ:
«Άγρια Ζωή, Κομμάτι της Ζωής μας»
Διάρκεια: 15’

Περιεχόμενο:
Οι δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Ορεινών Περιοχών με έμφαση στην αρκούδα, το λύκο και τα μεγάλα θηλαστικά. Προβάλλονται, ακόμη, οι μέθοδοι επιστημονικής έρευνας για την προστασία της άγριας ζωής, η αναπαραγωγή και δωρεάν διάθεση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου ως μέτρο προστασίας από επιθέσεις άγριων ζώων και οι δράσεις στην Ευαισθητοποίηση Κοινού και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται από ειδικά εκπαιδευμένο συνεργάτη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ διαδραστικά.
2) Θα υλοποιηθεί με τα παιδιά δημιουργικό εργαστήρι με οριγκάμι αρκούδας, λύκου και δέντρου:
Μέσα από μια απλή χαρτοτεχνία τα παιδιά σχηματίζουν ένα οριγκάμι με θέμα την αρκούδα ή το λύκο ακολουθώντας απλές οδηγίες τσακίσματος του χαρτιού.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο. Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά. Με βασική δραστηριότητα τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία και ασκεί πολιτική πίεση για την προστασία της φύσης αναπτύσσοντας δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού. Περισσότερες πληροφορίες στην  ιστοσελίδα http://www.arcturos.gr/

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ρογκότη 3
54624, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310555920
Φ: 2310553932
http://www.arcturos.gr/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες:
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιλίου
τηλ: 210-2637395 210-2613899,
Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον, ΤΚ 13122
ΦΑΞ 210-2626007 e-mail: politistiko@ilion.gr URL: http://www.ilion.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.