Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Τα άγρια ζώα μπαίνουν σε τάξη!!!
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα άγρια ζώα μπαίνουν σε τάξη!!!

Και τη φετινή σχολική χρονιά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει τη συνεργασία μας με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Θεσσαλονίκης με στόχο τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όσο και την υλοποίηση προγραμμάτων που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα των παιδιών και ενισχύουν την ανάδειξη  της φαντασία τους.
Ο στόχος του προγράμματος:
Να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν τα μικρά παιδιά για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα, τόσο αυτά που ζουν ελεύθερα στη φύση όσο και αυτά που αιχμαλωτίζει ο άνθρωπος, και να γράψουν ένα κείμενο στο οποίο θα εκφράσουν τις σκέψεις και τις αναπαραστάσεις τους για την άγρια ζωή.
Το θέμα του προγράμματος

  • Τα άγρια ζώα της ελληνικής φύσης, όπως οι αρκούδες, οι λύκοι, τα ζαρκάδια αλλά και τα μυρμήγκια, τα σκουλήκια και τα φίδια.
  • Τα άγρια αιχμάλωτα ζώα, όπως οι αρκούδες χορεύτριες, θηλαστικά που διαβιούν σε ζωολογικούς κήπους, ζώα  που κάνουν «νούμερα» σε τσίρκα και ζώα που ζουν αιχμάλωτα σε σπίτια.
Υλοποίηση
Τα 36 σχολικά τμήματα θα παρακολουθήσουν στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών:
1)      Από μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τις διαδραστικές παρουσιάσεις με θέμα:
  • τα άγρια ζώα της ελληνικής φύσης που ζουν στο δάσος (από το πρόγραμμα Δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής) και
  • τα άγρια ζώα που βρέθηκαν σε αιχμαλωσία (αρκούδες και λύκοι που φιλοξενούνται στα Καταφύγια Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ).


2)      Το συγγραφέα παιδικών βιβλίων,  Άρη Δημοκίδη, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ που είναι εμπνευσμένο από την άγρια ζωή.

3)      Την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της Ελένης Χοντολίδου, που θα δώσει στα παιδιά «οδηγίες προς συγγραφείς» για την παραγωγή μιας ιστορίας σχετικής με το θέμα του προγράμματος.
Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς η κάθε τάξη θα συγγράψει ομαδικά ένα κείμενο (που μπορεί να είναι αφήγηση, ρεπορτάζ, άρθρο σε εφημερίδα, ημερολόγιο, άρθρο σε εγκυκλοπαίδεια, συνέντευξη) .
Στη συνέχεια ο Άρης Δημοκίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. Ανδρέας Καρακίτσιος και η Ελένη Χοντολίδου θα αναλάβουν να αναδείξουν τα 6 πιο ευφάνταστα κείμενα, αλλά και να επισημάνουν τις συγγραφικές επιτυχίες όλων των υπόλοιπων ιστοριών.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε εκδήλωση που θα υλοποιηθεί   4 Οκτωβρίου 2011 (Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων), στην οποία και θα παρουσιαστούν οι ιστορίες και των 36 σχολικών τμημάτων.
-Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα τα χαρίσει από ένα T-Shirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ενώ όλες οι ιστορίες θα δημοσιευτούν στο blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Περισσότερα στο blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.