Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2010)
[με τη συνεργασία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου]

Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά (ώρα: 17:00-20:00), ενώ το τρίτο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 55 εκπαιδευτικών Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, βιβλιοθηκονόμων καθώς και αρκετών γονέων που με μεγάλο ενδιαφέρον συζήτησαν για το πώς θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο μέσα από δράσεις απαλλαγμένες από διδακτισμό και «διαγωνισμούς» που θυμίζουν παραδοσιακό σχολείο.
Με εισηγητές τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, συγγραφέα και Πρόεδρο του Κύκλου, την Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικό και Αντιπρόεδρο του Κύκλου, και τη Διατσέντα Παρίση, εικονογράφο, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: «Παιχνίδια για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας»,«Δημιουργώντας και στηρίζοντας μια σχολική βιβλιοθήκη - δράσεις φιλαναγνωσίας για πρωτάκια», «Δράση και διάδραση με αφορμή το βιβλίο».
Εκφράστηκε επίσης το αίτημα για οργάνωση περισσότερων σεμιναρίων στη διάρκεια του σχολικού έτους.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.