Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η ‘Έκθεση για τον Μηχανισμό Αντικυθήρων στα Κύθηρα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η ‘Έκθεση για τον Μηχανισμό Αντικυθήρων στα Κύθηρα

Φωτογραφία www.minedu.gov.gr
Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών και την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, μερίμνησαν για την μεταφορά της Έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στα Κύθηρα από 11 Αυγούστου-19 Σεπτεμβρίου.


Το κόστος της μεταφοράς και η τοπική οργανωτική υποστήριξη θα καλυφθεί από το Επαρχείο, του Δήμου Κυθήρων και από τοπικούς φορείς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στα οποία θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Καθηγητής Ιωάννης Πανάρετος, θα γίνουν στις 11 Αυγούστου και ώρα 11.00 πμ στον Ποταμό Κυθήρων. Στις 19 Αυγούστου η έκθεση θα μεταφερθεί στην Χώρα όπου θα παραμείνει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στους μαθητές των σχολείων του νησιού να την επισκεφθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να γνωρίσουν τα τελευταία αποτελέσματα της διερεύνησης του Μηχανισμού, που ανακαλύφθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας», επισημαίνει ο Υφυπουργός Παιδείας.

Φωτογραφία www.minedu.gov.gr
Πρόσφατα έγινε δυνατή η μελέτη του Μηχανισμού με την χρήση σύγχρονων μηχανημάτων που σχεδιάστηκαν ειδικά για την μελέτη των θραυσμάτων του Μηχανισμού, η οποία οδήγησε σε πρωτοφανή ευρήματα. «Χάρη σε αυτήν την έρευνα γνωρίζουμε τώρα με βεβαιότητα ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί μια μηχανική μικρογραφία του Αρχαίου Σύμπαντος», δηλώνει ο κ. Ιωάννης Μπιτσάκης, μέλος της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, και του Προγράμματος Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του υπολογιστή του αρχαίου σύμπαντος, θα θέσει τα πλέον σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ερευνητική κοινότητα σήμερα και που υπόσχονται να συνεχίζουν να συναρπάζουν στο μέλλον το ελληνικό και το διεθνές επιστημονικό κοινό, σημειώνει ο Πρόεδρος του Ιωνικού Κέντρου κ. Ισίδωρος Κιολέογλου.

Εγκαίνια: 11 Αυγούστου, 11.00 πμ.

Διάρκεια Έκθεσης: 11 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου

Χώρος και ώρες Λειτουργίας:

* Πνευματικό Κέντρο Ποταμού (11 – 16 Αυγούστου)
* Αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου, Χώρα (19 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου)

Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 20.30
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 15.00
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.