Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Αλλάζουν τα δεδομένα του κλίματος
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Αλλάζουν τα δεδομένα του κλίματος

Πηγή ΑΝΤ1online
Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών, το 1880, σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων.

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του εικοστού αιώνα, διευκρινίζει το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, ειδικότερα καταγράφηκαν θερμοκρασίες που δεν είχαν υπάρξει ποτέ προηγουμένως, κατά μέσο όρο ανώτερες κατά 0,73 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον προηγούμενο αιώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο. Μόνο το έτος 1998 παρουσιάζει τόσους μήνες με θερμοκρασίες ρεκόρ (Φεβρουάριος, Ιούλιος και Αύγουστος).

Ο πλανήτης έχει θερμανθεί ιδιαίτερα από τις αρχές του έτους, στον Καναδά, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, στη νότια Γροιλανδία, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, τη νότιο-δυτική Σιβηρία, τη νότια Αυστραλία.

Καιρικές συνθήκες πιο δροσερές από το κανονικό παρατηρήθηκαν στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Ευρώπη. Η Γερμανία είχε τον ψυχρότερο Μάιο από το 1991.

Τον Μάιο, οι πάγοι της Αρκτικής είχαν λιώσει κατά 50% γρηγορότερα από ότι συνήθως την εποχή αυτή, σημειώνει το αμερικανικό Ινστιτούτο. Αντίθετα, την ίδια στιγμή η θάλασσα πάγου της Ανταρκτικής, ήταν κατά 7,3% μεγαλύτερη από το μέσο όρο από το 1979 έως το 2000.

Διαβάστε το άρθρο από το ANT1online
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.