Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: H Σανζ Ελιζέ µμεταφορτώθηκε σε πράσινο λιβάδι
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

H Σανζ Ελιζέ µμεταφορτώθηκε σε πράσινο λιβάδι

η Σανζ Ελιζέ µμεταφορτώθηκε σε πράσινο λιβάδι

Στις 22 Μαΐου, την Παγκόσμιας Ημέρας της Βιοποικιλότητας, ίσος η ωραιότερη λεωφόρος του κόσμου μεταμορφώθηκε σε έναν γιγάντιο κήπο
Για δύο ημέρες οι επισκέπτες αντί να κοιτούν τις βιτρίνες των καταστημάτων, μπορούσαν να κάνουν βόλτες κατά μήκος 8.000 μικρών φυτωρίων, αγρών με δημητριακά και δενδρόκηπους, Δάση και το ποιο συναρπαστικό είναι ότι συνάντησαν και ζώα..
 Ο στόχος είναι η λεωφόρος να μοιάζει σαν μια μικρογραφία του τοπίου της Γαλλίας, με όλη την ποικιλία των τοπίων της, από τα αγροκτήματα της Νορμανδίας ώς τη μεγάλη πεδιάδα της Μπος,
Η όλη επιχείρηση έχει τον τίτλο Νature Capitale
Πίσω από την πρωτοβουλία Νature Capitale και τη διήµερη έκθεση µε το ίδιο όνοµα βρισκόταν η ένωση Νέοι Αγρότες, που εκπροσωπεί περίπου 55.000 γάλλους αγρότες κάτω των 35 ετών.

Περισσότεροι από 600 αγρότες, 150 δασοκόµοι και 150 τεχνικοί του θεάτρου και του κινηματογράφου εργάστηκαν όλη τη νύχτα του Σαββάτου, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Γκαντ Βέιλ
Η επιχείρηση Νature Capitale είναι μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί σ΄ όλο τον κόσμο για να γιορταστεί το Διεθνές Έτος της Βιοοποικιλότητας που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ πριν από οκτώ χρόνια.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.