Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δήμου Ιλίου «Δεκέμβριος 2017»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δήμου Ιλίου «Δεκέμβριος 2017»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δεκέμβριος 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θέατρο δρόμου και χριστουγεννιάτικα δρώμενα στην πλατεία Γεννηματά και πεζόδρομους της πόλης.
• Ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά και τους προσφέρει καραμέλες και ζαχαρωτά. Τα παιδιά θα ζητήσουν τα δώρα που θέλουν να τους φέρει για τις γιορτές με ένα αγγελάκι που θα τα παροτρύνει να γράψουν την ευχή τους σε ένα ευχολόγιο και θα τα επιβραβεύει με μία μπαλονοκατασκευή.
Τα ξωτικά μαζί με τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα στολίδια. Ένα ξωτικό θα τους κάνει face painting με τα σχέδια που επιθυμούν ώστε να μπουν ακόμη περισσότερο στο πνεύμα των εορτών.
• Τα παιδιά θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα ακούσουν παραμύθια που θα εξάψουν την φαντασία τους και θα παίξουν συμμετέχοντας σε προγράμματα με ανιματέρ.
Στον χώρο θα περιφέρεται και το αγαπημένο σε όλους Ρούντολφ το ελαφάκι για να φωτογραφηθεί και να χορέψει σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
Παρασκευή 8/12 ώρα 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
Σάββατο 16/12 ώρα 11 π.μ. - 1 μ.μ.
Σάββατο 23/12 ώρες 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
Κυριακή 24/12 ώρα 11 π.μ. - 1 μ.μ.
Πλατεία Γεννηματά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/12/2017 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πλατεία Γεννηματά ώρα 6.00 μ.μ.
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής ανάβουν το δέντρο των Χριστουγέννων της Πόλης.
Η πόλη φορά τα γιορτινά της και περιμένει μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις και δρώμενα. Τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με «παραμυθένια» στολίδια και θα σκορπίσουν χαμόγελο και ελπίδα με τα όμορφα τραγούδια τους.
«Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πόλης»
Στην εκδήλωση θα ακούσουμε μουσική θα εξερευνήσουμε τη χώρα του Άη Βασίλη, θα διαβάσουμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα φωτογραφηθούμε μαζί του.
Η φιλαρμονική του Δήμου θα μας κρατήσει συντροφιά παιανίζοντας χριστουγεννιάτικους ήχους.
Στις 6.30 μ.μ. το δέντρο της πόλης θα φωτιστεί.
Θα ακολουθήσει μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη
Ο Κώστας Μαρτάκης, πιο ώριμος από ποτέ, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες δικές του αλλά και άλλων καλλιτεχνών…
Ένα απολαυστικό δίωρο κεφιού απ΄ όπου δεν λείπουν και αγαπημένες μπαλάντες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/12/2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Καλλιτεχνικό καφενείο «Θ. Αγγελόπουλος» ώρα 7.00 μ.μ.
«Το Κόκκινο Κοχύλι»
της Μαρίας Θεοδοσάκη
Ο Β. Βασιλικός γράφει: "Το κόκκινο κοχύλι" είναι ένα μικρό αριστούργημα!
Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ, με αρχή, μέση και τέλος, πυκνή γραφή, που αφήνει στον αναγνώστη την αίσθηση του: «Κρίμα που δεν έχει κι άλλο!!!!.»
Σας καλούμε λοιπόν να ταξιδέψουμε στη συναρπαστική αυτή ερωτική ιστορία - ψυχογράφημα, όχι μόνο με λόγο, αλλά και με θεατρική απόδοση σκηνών του βιβλίου, ζωντανή μουσική και στο τέλος πολλή συζήτηση, με την αρωγή του ψυχολόγου του πάνελ, για τον έρωτα και τις δυσκολίες των ανθρώπινων σχέσεων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πλατεία Γεννηματά ώρα 11.00 π.μ.
«Η πλατεία γεμίζει μελωδίες»
Οι Εξωραϊστικοί και Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι «Εθνική Εστία» και «Μέρμηγκας» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου πραγματοποιούν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση γεμάτη μελωδίες, ρυθμό και άρωμα Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστές τα παιδιά των Συλλόγων που στολίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης με τα καλύτερα στολίδια, χρησιμοποιώντας την ερασιτεχνική τους δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση. Πολύ μουσική, χορός και εκπλήξεις συνθέτουν το σκηνικό μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής που θα στηθεί το πρωινό της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017    ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ώρα 11.00 π.μ.
«Το ταξίδι του ζαβολιάρη Καλικάντζαρου στον Κόσμο»
Μια διασκεδαστική μουσικοχορευτική παράσταση όπου ο ζαβολιάρης Καλικάντζαρος παίρνει κρυφά το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και ξεκινάει ένα ταξίδι στον κόσμο όπου θα γνωρίσει νέους φίλους και θα μάθει τα μυστικά κάθε φυλής.
(Κρατήσεις θέσεων Δευτέρα έως Τετάρτη 9 π.μ. - 11 π.μ. στο τηλ.
210 2637396)
Για παιδιά από 4 έως 12 ετών
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
Αθλητικό κέντρο ραδιοφωνίας (Πριάμου & Πρέσπας)
ώρα 6.00 μ.μ.
«Το τσάι της Αγάπης»
Το Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Ιλίου διοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο «Το Τσάι της Αγάπης» για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσδοκίας, της αισιοδοξίας και της ελπίδας για μια καλύτερη αυριανή ημέρα. Η Εκδήλωση θα διανθίζεται με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Κέντρου Γυναικών καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και την ορχήστρα του.
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ώρα 7.00 μ.μ.
«Ταξίδι στην ποίηση της μεγάλης Ελλάδας»
O Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου, συνεχίζει το αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση και στην ποίηση των ελληνόφωνων χωριών της κάτω Ιταλίας. Ο Pierpaolo De Giorgi από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, θα μας ταξιδέψει στην ποίηση της Μεγάλης Ελλάδας, στην Pizzica και την Τarantella αναδεικνύοντας τις κοινές ρίζες του Ελληνισμού και των Αρκάδων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12/2017 ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ώρα 6.00 μ.μ.
«Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δημοτικού Ωδείου Ιλίου»
Το Δημοτικό Ωδείο Ιλίου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με γιορτινές μελωδίες από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ώρα 11.00 π.μ.
«Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Γνώσης»
Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση όπου δύο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, με την βοήθεια ενός σοφού Έλατου, θα προσπαθήσουν με την αγάπη και τον εθελοντισμό να ενώσουν τους ανθρώπους των δύο γειτονικών περιοχών που μένουν, που τους χωρίζει η αδιαφορία και ο εγωισμός. Την προσπάθεια τους θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν οι Φρουροί του χαιρέκακου Βασιλιά της Αδιαφορίας.
(Κρατήσεις θέσεων Δευτέρα έως Τετάρτη 9 π.μ. – 11 π.μ. στο τηλ.
210 2637396)
Για παιδιά από 4 έως 12 ετών
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ώρα 6.00 μ.μ.
Το Ορφανοτροφείο «Αγία Τριάς» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου σας προσκαλούν να νιώσουμε όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της παιδικής ορχήστρας και της χορωδίας μας. Αγάπη, ζεστασιά, ελπίδα, είναι τα μηνύματα που θα φωλιάσουν στην ψυχή μας, παρακολουθώντας την θεατρική παράσταση που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά για εσάς.
Φεύγοντας μην ξεχαστείτε, να πάρετε το κάτι τι σας, να κεραστείτε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12/2017 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Πλατεία Γεννηματά ώρα 7.00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία
Φιλαρμονικής Λεχαινών «Ορφεύς»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων Ιλίου “Η Αρχαία Ολυμπία” και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου παρουσιάζουν την Φιλαρμονική Λεχαινών Ηλείας «ΟΡΦΕΥΣ», με ιστορία 85 ετών, με 35 και πλέον άριστα καταρτισμένους μουσικούς και με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από όλο τον κόσμο, δίνοντας μια ακόμα χαρούμενη νότα στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Ευρυσθένης Χατζηγιάννης.
(Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο
«Μελίνα Μερκούρη» την ίδια ημέρα και ώρα.)
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12/2017 ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Πλατεία Γεννηματά ώρα 6.00 μ.μ.
Οι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Ιλίου τραγουδούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
«Η εορταστική περίοδος γνωστή στις τοπικές κοινωνίες ως «Δωδεκαήμερο», ξεκινά με μία από τις μεγαλύτερες εορτές του Χριστιανικού κόσμου, την γέννηση του Χριστού, ακολουθεί ο εορτασμός της έλευσης του νέου έτους και κλείνει με τον καθαγιασμό των υδάτων, την βάπτιση του Χριστού τα Φώτα.
Αυτή την περίοδο τα Χριστιανικά έθιμα συμπορεύονται και αφομοιώνουν τα ειδωλολατρικά-λαϊκά έθιμα, έθιμα τα οποία εκπορεύονται από φόβους και δεισιδαιμονίες μίας παλαιότερης εποχής. Η περίοδος του «Δωδεκαημέρου» περιλαμβάνει επινοήσεις, στολισμούς, προετοιμασίες αλλά κυρίως εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα, με τα κάλαντα να προαναγγέλλουν τον ερχομό των εορτών»
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12/2017 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Πλατεία Γεννηματά ώρα 7.00 μ.μ.
Οι REC, το Νο1 ελληνικό Urban Pop συγκρότημα για το 2016 και 2017 με μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες που κατέκτησαν την κορυφή, μας υπόσχονται μια μαγευτική βραδιά σε νεανικούς ρυθμούς με εορταστική διάθεση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12/2017 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «MENAGE A TROIS»
Πλατεία Γεννηματά ώρα 12 μεσημέρι
Οι «Menage a trois» σε ένα δίωρο μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική και ξένη εναλλακτική και ροκ, με επιτυχίες από τα 80's έως σήμερα και με χριστουγεννιάτικη διάθεση στην κεντρική πλατεία Ιλίου.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «REC»


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.