Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα»

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.
Μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015...>>, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται«έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα».
Πρόκειται για την επιτύμβια στήλη του φημισμένου αυλητή Ποτάμωνα, που έζησε ως μέτοικος στην Αθήνα τον 4ο αι. π.Χ. Μαζί του απεικονίζεται κι ο γέρων πατέρας του Ολύμπιχος, επίσης μουσικός και μαθητής του Πινδάρου. Ο «Θηβαίος αυλητής» αναδύθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.
Στις 31 Οκτωβρίου και στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και στις 13 και 27 Νοεμβρίου  ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την τέχνη του αυλού και τους σπουδαίους μουσικούς της αρχαιότητας, που έζησαν ημέρες δόξας κι αναγνώρισης και θάφτηκαν με τιμές και απλότητα μακριά από τον τόπο τους.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου και 21 Νοεμβρίου
Κυριακή, 13 και 27 Νοεμβρίου
Ώρα: 13:00
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου
 και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.