Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ανοιχτό σεμινάριο-Ευγένεια χωρίς ευγενείς (Courtoisie sans cour) στο INNOVATHENS
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ανοιχτό σεμινάριο-Ευγένεια χωρίς ευγενείς (Courtoisie sans cour) στο INNOVATHENS

Ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Ευγένεια χωρίς ευγενείς (Courtoisie sans cour)» φιλοξενεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο  Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS.
Κύριο θέμα προς εξέταση είναι το ζήτημα των καλών (και των κακών) τρόπων σε μια σύγχρονη κοινωνία, σε διάλογο με το ζήτημα της κοινωνικής κινητικότητας των μεσαίων στρωμάτων.
Ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου με τίτλο Η «αγενής» δεκαετία του ’80,  αφορά στην οργάνωση των δημοσίων συναισθημάτων και εκφράσεων σε συνθήκες κοινωνικής ανόδου, φωτίζοντας την κοινή εντύπωση ότι η Ελλάδα εκείνης της εποχής προσχώρησε στον κόσμο μια υπέρμετρης οικειότητας στο όριο της τραχύτητας.
Συνοπτικά, θα γίνει λόγος για την ύπαρξη μιας αγενούς ή όχι δεκαετίας που ταυτίστηκε με τον πολιτικό λαϊκισμό και την λατρεία ενός εγχώριου αυθορμητισμού.
Ομιλητές:
-Μαρία Τοπάλη, Ποιήτρια-Επιμελήτρια του Περιπτέρου για τη Γλώσσα
-Κώστας Κατσάπης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο-Επιμελητής του Περιπτέρου για τη Λαϊκότητα
-Παναγής Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-Συνεπιμελητής της Έκθεσης
Συντονιστής: Σπύρος Τέγος, Λέκτορας νεότερης φιλοσοφίας στο τμήμα Φ.Κ.Σ
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά.
*Ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!
INNOVATHENS, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100-Γκάζι
Ώρα: 11:00-14:00
Είσοδος ελεύθερη

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.