Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: «ΛΕΡΟΣ. Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα»: Έκθεση της ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

«ΛΕΡΟΣ. Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα»: Έκθεση της ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio

«ΛΕΡΟΣ. Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα»
Έκθεση της φωτογράφου Antonella Pizzamiglio
 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας και το Ελληνικό Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στο εξωτερικό, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζουν την έκθεση «ΛΕΡΟΣ. Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα» της ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio, από 21 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Η έκθεση «ΛΕΡΟΣ. Το Τίποτα δεν έχει ένα όνομα» περιλαμβάνει φωτογραφείς που τραβήχτηκαν στο ψυχιατρείο της Λέρου το 1989 και το 2011 αντίστοιχα. Κύριο χαρακτηριστικό των φωτογραφιών είναι, ότι πέρα από την τρέλα των ανθρώπων ως ψυχική νόσο, αποτυπώνεται και η τρέλα που οδηγεί τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με φρίκη στους συνανθρώπους τους και να προκαλούν μόνιμες βλάβες αλλά και πόνο στους ανθρώπους που για κάποιο λόγο η κοινωνία έχει θέσει στο περιθώριο. Η έκθεση λοιπόν δεν αναφέρεται μόνο στο πρόβλημα της ψυχιατρικής νόσου αλλά στο γενικότερο πρόβλημα της περιθωριοποίησης, στις κοινωνικές διακρίσεις και στις ανθρώπινες σχέσεις συνολικότερα.
Η έκθεση αποτελείται από τις ενότητες: Λέρος Χθες, Λέρος Σήμερα, Λέρος, η Εγκατάλειψη
Οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί σε ειδική κατασκευή από σκουριασμένο σίδερο, καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα παρουσιάζουν ακόμα πιο ζωντανά το «νόημα» τους και θα επιτρέπουν στον επισκέπτη να μεταφερθεί έστω και εικονικά «στην εποχή της Αποικίας των Ψυχασθενών».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66A  & Θεσσαλονίκης, Θησείο | στάση Μετρό: Κεραμεικός Τηλ. 210-3452150
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.