Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Μουσείο Ακρόπολης: Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις "Ο Δίας των αρχαίων"
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Μουσείο Ακρόπολης: Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις "Ο Δίας των αρχαίων"

photo: Jo Black
Ο Δίας των αρχαίων
Σάββατο, 16 Ιουλίου - Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2016
Πόσες μορφές μπορεί να πάρει ένας μόνο θεός στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων; Ποια ήταν η φύση του Δία για τους αρχαίους Έλληνες; Οι επισκέπτες γνωρίζονται με τον πρώτο των θεών, με τις ιδιότητες, τα ιερά του, τις παραστάσεις και τους απογόνους του μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης "Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων" και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου.
Χρήσιμες πληροφορίες
Ελληνικά: κάθε τρίτο Σάββατο του κάθε μήνα, στις 1 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης "Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων" (3 ευρώ).
Σημείο συνάντησης με τον Αρχαιολόγο-Φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.
Η θεματική παρουσίαση «Ο Δίας των αρχαίων» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.
Στις Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά, σε τακτική βάση, επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου και με τη συνοδεία των Αρχαιολόγων-Φροντιστών να παρατηρήσουν δυσδιάκριτες λεπτομέρειές τους και να συζητήσουν για την ποικίλη σημασία τους. Οι Μόνιμες Θεματικές Παρουσιάσεις προσφέρονται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, έχουν τακτικό χαρακτήρα και εκμεταλλεύονται τον διαφορετικό φωτισμό των εκθεμάτων τις διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.