Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου

1– 31 Αυγούστου 2016 στο Καφέ του Μουσείου
 Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με τίτλο «Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου».
Ο Τάλως, σε αντίθεση με άλλες μυθικές μορφές, δε γεννήθηκε, αλλά φτιάχτηκε είτε από τον ίδιο τον Δία, ή σύμφωνα με παραλλαγές του μύθου, κατ' εντολή του Δία από τον πολυτεχνίτη Δαίδαλο ή τον Ήφαιστο, θεό της φωτιάς και του σιδήρου.
Αρχετυπική μορφή του πρώτου ρομπότ στην ιστορία, ο χάλκινος ήρωας Τάλως συμβολίζει την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της μεταλλουργίας στα προϊστορικά χρόνια και τον μινωικό πολιτισμό. Από τον Τάλω ως τα σύγχρονα ανθρωπόμορφα ρομπότ, έχουν καταγραφεί στη μυθολογία του φανταστικού άπειρες προσπάθειες του ανθρώπου να δημιουργήσει την απόλυτη μηχανή. Η σαγήνη του Τεχνητού Ανθρώπου αποτυπώθηκε στην κλασική λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τη σύγχρονη λαϊκή (pop) κουλτούρα. Στο εικαστικό του αφήγημα για τη ζεύξη ανθρώπου-μηχανής, ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος αποδίδει ένα σύνολο έργων φτιαγμένων με σινική μελάνη σε χαρτί. Μια ιδιαίτερη ενότητα αποτελούν δεκάξι έργα (μελάνι, αυγοτέμπερα και φύλλο χρυσού σε ξύλο), με απεικονίσεις φυτών στο αστικό περιβάλλον, μεταφέροντας τον κήπο του
αίθριου που ανακαινίστηκε πρόσφατα στους εσωτερικούς χώρους του καφέ. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.
Ο καλλιτέχνης ανήκει στη νέα γενιά δημιουργών που χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια τις παραδοσιακές τεχνικές και τα ψηφιακά μέσα. Κάνει ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, κόμικς, ενώ με την ομάδα White Island Works φτιάχνει την ιστορία του Τάλω σε iPhone και iPad και σε Android. 
Eγκαίνια: Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, ώρα 20:00 
Διάρκεια έκθεσης: 1-31/8/2016
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 8:00 έως τις 20:00.
Πληροφορίες:
Τηλ.: 213214 4891
Fax: 210 8213573
e-mail: eam@culture.gr
www.namuseum.gr

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.