Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016»

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016» το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου στην Αττική: Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι & Δήμος Ασπρόπυργου
Σας προσκαλούμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά:

- Στον πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι, το Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 11:00 -14:00.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ορνιθολογική με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» με τη χορηγία των προϊόντων Planet. Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.
- Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου, την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ και τον Δήμο Ασπροπύργου.
Το «Αγροκήπιο» βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου (οδοί Αγίας Μαρίνης και Καποδιστρίου) πολύ κοντά στο Δημαρχείο Ασπροπύργου.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
«Χελιδονίσματα» στο Άλσος Περιστερίου
Υποδεχόμαστε τα Χελιδόνια! Ετοιμάζουμε τις φωλιές τους!
Ο Δήμος Περιστερίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Διεύθυνση Π.Ε. Γ' Αθήνας προσκαλούν τα παιδιά να κατασκευάσουν φωλιές για τα Σπιτοχελίδονα, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρες 11:00 - 14:00 στο Άλσος Περιστερίου. Είσοδος Ελεύθερη.
Μια μοναδική δράση, που συνδυάζει την κατασκευή πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις κλπ) και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.




Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1805


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.