Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Αντίστροφη μέτρηση για τον 22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για τον 22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχεται την Κυριακή 26 Απριλίου, χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό πλανήτη. Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το  Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές  8,5χλμ. και 2,7χλμ.  Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40 από τα Προπύλαια.
Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.
Από τις 9:00 οι παραγωγοί του «music 89.2» Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη θα ντύσουν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 10:55 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική  θα προετοιμάσει ευχάριστα τους δρομείς κα αμέσως μετά σκυτάλη θα πάρουν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There.
Το ρυθμό στη διαδρομή θα κρατήσει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι θα εμψυχώνουν τους ποδηλάτες.
Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας  διοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας σε μήνυμα του αναφέρει: «Το ποδήλατο συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο δήμος της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων εργάζεται καθημερινά ούτως ώστε η χρήση του ποδηλάτου να καταστεί τρόπος ζωής των Αθηναίων. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε άλλωστε και αυτοί μας δείχνουν τον δρόμων των ριζικών αλλαγών στην λειτουργία της πόλης.»
Μεγάλος Χορηγός του «22ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας» είναι εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος.
Χρηστικές Πληροφορίες
Διαδρομές
8,5 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων -  Ζάππειο.
2,7 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) - Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.
Α.με.Α (1,1χλμ)
Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.

Εγγραφές
*Ηλεκτρονικά, έως 24/4 και ώρα 16:00, στο www.opanda.gr και www.cityofathens.gr *Στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, από 8/4 έως και 24/4 σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των κέντρων
*Στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ έως 24/4, 9:00 έως 16:00 και το Σάββατο 25/4 από 9:00 έως 17:00
*Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στον αύλειο χώρο του Ζαππείου από 08.30 έως 10.30 το πρωί.
Όλα τα σημεία για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr
Παραλαβή αριθμού συμμετοχής:
Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής θα γίνεται έως την Παρασκευή 24 Απριλίου.
*Κεντρικά Γραφεία, Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50, Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 – 16:00 και Σάββατο 25/4, 9:00 – 17:00, τηλ. 210-5284873 - 4
*στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γήπεδα, κλπ.) σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των κέντρων
Μετακίνηση συμμετεχόντων
Όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00  έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη  του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής
«Bike Expo του Γύρου της Αθήνας»
Σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την ημέρα του Γύρου  η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας».
Στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο, ακόμη πιο ευχάριστη.
«Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»
Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού θα λειτουργήσει «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών από τις 09:00 π.μ. έως το πέρας της εκδήλωσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.
Neutral Service
Πριν την εκκίνηση οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο ποδήλατό τους από τους ειδικούς της Ideal Bikes.
Όσοι θα συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας  μπορεί να είναι ένας από τους τέσσερις τυχερούς που θα αποκτήσουν ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά ποδηλατικά δώρα!Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.