Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο το Μάρτιο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο το Μάρτιο

Εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας υλοποιεί τα Σαββατοκύριακα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
Τα πρώτα δύο Σαββατοκύριακα του Μαρτίου
Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, 10:00- 15:00
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 10:00- 15:00

είναι αφιερωμένα στο πρωινό γεύμα.
Στόχος του αφιερώματος είναι τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων να αντιληφθούν μέσα από την πραγματοποίηση ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος και τη διατροφική αξία των δημητριακών και των μπισκότων.
Το αφιέρωμα υλοποιείται με την υποστήριξη των Μπισκότων Παπαδοπούλου και δεν έχει οικονομική συμμετοχή.
Δηλώσεις συμμετοχής τις ημέρες του αφιερώματος στην υποδοχή του Παιδικού Μουσείου.

Επίσης, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

*  «Όταν γεννήθηκε το κολάζ!»
Τι σημαίνει άραγε κολάζ; Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί; Τι σχέση μπορεί να έχει με μια πόλη; Με τη ζούγκλα; Με πόσα διαφορετικά υλικά σχετίζεται;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν με τη βοήθεια ενός διασκεδαστικού παραμυθιού την τέχνη του κολάζ και δημιουργούν το δικό τους με πρωτότυπα υλικά στο εργαστήρι του Παιδικού Μουσείου!
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων
αφορούν στις κατηγορίες συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Κάθε μήνα ανοίγει μια διαφορετική κατηγορία των συλλογών του Μουσείου και υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα σχετικό με τη συγκεκριμένη κατηγορία συλλογών.

Ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην κατηγορία συλλογών με θέμα «Ο άνθρωπος μαθαίνει» και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο ακόλουθο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Κυριακή 22 & Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
* «Παιχνίδια με το γάντι»
Ποια παλιά αντικείμενα δεν χρειάζομαι; Πως μπορούν απλά υλικά να πάρουν ζωή; Κάλτσες όλων των ειδών, κουμπιά, μαλλί, χαρτόνια, υφάσματα, κουρέλια, καλαμάκια, κορδέλες αναζητούν ένα συνθέτη… και τον βρίσκουν! Τα παιδιά συνθέτουν υλικά και εκείνα με τη σειρά τους παίρνουν μορφή και αφηγούνται την ιστορία τους με παιδικές φωνές, μουσικές, τραγούδια… επί σκηνής!
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:
12:00 – 13:00

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ.
Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά! 
Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου- Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.