Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ημερίδα του δήμου Αθηναίων για την ισότητα των δύο Φύλων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ημερίδα του δήμου Αθηναίων για την ισότητα των δύο Φύλων

Ημερίδα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και θέμα «Η Ισότητα των Φύλων αφορά και τους άνδρες» διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.
Στην ημερίδα θα μιλήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα υπογράψει στη μεγάλη, διεθνή καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών «HeforShe», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διάσημης ηθοποιού  και  Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, Emma Watson.
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: "Η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα που αφορά μόνον τις γυναίκες. Πρόκειται για θέμα δικαιωμάτων του ανθρώπου που χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Δεσμεύομαι να αντιδρώ σε κάθε μορφής βίας και διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας" και  στόχο έχει την δέσμευση των ανδρών στον αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων.
Την υποστήριξη της εκστρατείας στην σχετική ηλεκτρονική σελίδα-την πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την Ισότητα των Φύλων- αναμένεται να υπογράψουν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το συνολικό  συντονισμό της Ημερίδας θα έχει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, κυρία Μαρία Στρατηγάκη.
Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων,Αμφιθέατρο " Αντώνης Τρίτσης": Ακαδημίας 50

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10.00 - 12.00
Συντονισμός: Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας Δήμου Αθηναίων
Χαιρετισμοί
Ειρήνη Πανταζή Μελίστα, τέως Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων
Λιλή Κουράκου, Νομικός, Πρόεδρος Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Ομιλίες
■ Η καμπάνια του ΟΗΕ HeforShe - Ένα κίνημα αλληλεγγύης ανδρών και γυναικών για την ισότητα των φύλων
Μελίνα Δασκαλάκη, Δικηγόρος, Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων
■ Η Ισότητα των φύλων στην Ευρώπη: Αναλυτικοί δείκτες : Μαρία Αγγέλου, Σύμβουλος Πληροφορικής, μέλος Εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων
■ Η ομιλία της Emma Watson Πρέσβειρας του ΟΗΕ για την Ισότητα των Φύλων: Παρουσίαση-Σχολιασμός  Ελένη Βαλάσση-Αδάμ, Παιδίατρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων
■ «Αυτά που μας ενώνουν»: Αφετηρία και προορισμός μιας φεμινιστικής προσέγγισης Ειρήνη Φερέτη, Εγκληματολόγος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
12.00 - 12.30
Διάλειμμα – καφές
12.30 - 13.30
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΗeForShe
• Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ
• ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.