Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Gastronomic Cities: Ανακοίνωση προς όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Gastronomic Cities: Ανακοίνωση προς όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης

Τετραήμερο εκδηλώσεων, σεμινάρια και το πρώτο film food festival
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου.
Με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Οι ειδικές δράσεις και οι προσφορές τους θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος.
Είναι το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Gastronomic Cities και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της γαστρονομίας ως στοιχείο πολιτισμού αλλά και μοχλού ανάπτυξης της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, δράσεις και εκδηλώσεις στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.
Ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:
Food Film Festival στο Σινέ Παράδεισος: για πρώτη φορά στην Ελλάδα δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu από τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες , παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη έως τις 25 Μαρτίου 2015. Προβολή ταινίας και μενού στα 8€. Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Στις 11 Μαρτίου θα συμμετάσχουν και γνωστοί chefs.
Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη
Σεμινάρια Master Chef που θα υλοποιηθούν από γνωστούς Chef της πόλης ανοιχτά στο κοινό.
Μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή γνωστών chef, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 210-4990515,2104990454,210-4990455 για περισσότερες πληροφορίες από τους υπεύθυνους του έργου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Όλες τις Τετάρτες του Μαρτίου πραγματοποιείται στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα, Κορυδαλλός), το πρώτο Food Film Festival. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu από 4 διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες, παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Προβολή της ταινίας και menu στα 8 €. Για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης με την επίδειξη της κάρτας 4€. Στο τέλος, μια γαστρονομική κινηματογραφική συζήτηση. Θα προβληθούν οι ταινίες:
Τετάρτη 4 Μαρτίου, Χωρίς Μέτρο Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 11 Μαρτίου, Η Θεωρία των πάντων Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 18 Μαρτίου, Νορβηγία Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 25 Μαρτίου, Μαχαιριά Προβολή/Μenu στις 21.00.
Αυστηρά για 50 άτομα. Για κρατήσεις στο 2104960955. Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4.


Παρασκευή 13 Μαρτίου (11.00 έως 15.00)
• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μαγειρεύουν και παρουσιάζουν η Ελένη Κοντογιαννίδου και ο Ηλίας Υφαντίδης από τον Σύλλογο Ποντίων Κορυδαλλού, η Μαρία Διακάτου και η Βάσω Γιαννέτσου με μικρασιάτικες συνταγές από τα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού.
• Σεμινάρια Master Chef από γνωστούς chefs της πόλης, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό.


Σάββατο 14 Μαρτίου (11.00 έως 15.00)
• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μαγειρεύουν και παρουσιάζουν η Ελένη Βλαχοπούλου Μαράκη από την Ένωση Κρητών Κορυδαλλού – Νικαίας και οι Γεωργία Γιαννάρου, Ελένη Καΐρη και Βιργινία Καλή από τον Σύνδεσμο Απανταχού Αστυπαλαιέων.
• Μαγειρικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή γνωστών chefs, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.
• Μαγειρεύοντας υγιεινά και νόστιμα για τα παιδιά. Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής, θα μαγειρέψει για τους μικρούς μας φίλους.

Η είσοδος και τις δυο μέρες των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τι είναι το Gastronomic Cities
 To Gastronomic Cities είναι έργο του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση) που έχει στόχο να αξιοποιήσει τη γαστρονομία ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμμετέχει μαζί με το Burgos της Ισπανίας, το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμανίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη).
Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα Urbact, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Δεκέμβριο του 2013. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου, τοπικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες με αντικείμενο την εστίαση, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός σχεδίου δράσης, που θα ενισχύσει κάθε πόλη.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο φιλοξενήθηκε στον Κορυδαλλό, η 5η διακρατική συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο. Στη διάρκεια του διημέρου οι ομάδες εργασίας συμμετείχαν σε ημερίδες, γαστρονομικές περιηγήσεις σε τοπικές επιχειρήσεις, ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις.


 Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.