Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Athens Science Festival 2015 στο INNOVATHENS
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Athens Science Festival 2015 στο INNOVATHENS

Το Athens Science Festival, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα, πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2015 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, και αποτελεί την ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν,τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. 
Κατά την παρουσίαση του πλούσιου προγράμματος του φεστιβάλ δήλωσαν μεταξύ άλλων: 
 «Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε για ακόμη μια φορά, την επιστήμη σε κάθε μορφή εκδήλωσής της», τόνισε ο Διευθυντής του INNOVATHENS Αντώνης Οικονόμου. Αναφερόμενος στη σημασία της διεξαγωγής του Athens Science Festival, υπογράμμισε: «Στοχεύοντας στο συνδυασμό της επιστήμης με την καινοτομία και της βιωματικής προσέγγισης της επιστήμης με την προβολή και πρακτική στήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε ενεργά στη συνδιοργάνωση του φετινού 2ου ASF στον χώρο της Τεχνόπολης και υπό τον τίτλο: Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην Πράξη».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε για την Επικοινωνία της Επιστήμης και τη σημαντικότητά της σήμερα: «Το Φεστιβάλ Επιστήμης της Αθήνας ήταν ένα προσωπικό μου όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, δεν μπορεί παρά να είμαι ευτυχής. Η διάδοση της επιστήμης και της μεθόδου της είναι ίσως το πιο κρίσιμο πολιτισμικό συστατικό της δημοκρατίας. Είναι η μόνη μέθοδος που διαθέτουμε για να αλλάζουμε άποψη με ασφάλεια, λογική και μετρήσιμα παραδείγματα».
Στο όραμα του Φεστιβάλ αναφέρθηκε ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Co-founder Scico και Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. «Η Αθήνα χρειάζεται ένα Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας του οποίου στόχος είναι να εμπνεύσει αλλά και να εξηγήσει στο ευρύ κοινό. Είναι μεγάλη η χαρά μας που το Athens Science Festival αρχίζει να γίνεται θεσμός. Αυτό ήταν και το όραμά μας όταν το ξεκινήσαμε. Ο στόχος πλέον είναι να αποκτήσει το ειδικό βάρος άλλων μεγάλων διεθνών φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας».
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Athens Science Festival έδωσε η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών του British Council, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε : «Το φεστιβάλ φέτος φιλοξενεί 180 διαφορετικές εκδηλώσεις σε περισσότερες από 8 αίθουσες, με περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες και σε συνεργασία με 90 φορείς από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο.  Μέσα από εκπαιδευτικά πειράματα, θεατρικές παραστάσεις, πρωτότυπα εργαστήρια και συναρπαστικές ομιλίες οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν και θα κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που μας περιβάλλει». 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην έρευνα που ανθεί στην Ελλάδα, και στα αποτελέσματα της οποίας βραβεύονται  στο εξωτερικό, λέγοντας, μεταξύ άλλων : «Παρά τις δυσκολίες, μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα διεξάγει έρευνα και παράγει επιστήμη υψηλού επιπέδου. Έχει μεγάλη σημασία το πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων από τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα μέχρι την καινοτομία. Η επικοινωνία του πλήρους αυτού φάσματος και τις επιπτώσεις που έχει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας είναι και υποχρέωση αλλά και προνόμιο της ερευνητικής κοινότητας για το καλό όλων».

Διοργάνωση : Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”,  Βρετανικό Συμβούλιο, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”,Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Βιομηχανικό  Μουσείο Φωταερίου. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
http://www.athens-science-festival.gr
https://www.facebook.com/athenssciencefestival
https://twitter.com/AthensSciFest
https://www.linkedin.com/company/athens-science-festival
https://www.youtube.com/user/athensciencefestival

Ασημένιοι υποστηρικτές: ΟΤΕ, Coca-Cola
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα
Δείτε εδώ τα Highlights
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.