Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ»

την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα  10.30  στο Β ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και το Γραφείο Προαγωγής Υγείας συνεχίζουν την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που στόχο έχουν το γενικότερο πληθυσμό. Τα προγράμματα Προαγωγής Υγείας εντάσσονται στο πλαίσιο του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και, ειδικά, στην πρόληψη της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.
Στο πλαίσιο αυτό, υπό την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κου Παντελιά Νίκου, υλοποιείται ένα καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέμα «Μαθαίνω για τον διαβήτη» .
Το πρόγραμμα αυτό  έχει ως στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Μέσω του παραπάνω προγράμματος  οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για την φύση του νοσήματος, για τα μέσα αντιμετώπισής του καθώς και για τον υγιεινό τρόπο διατροφής που χρειάζεται να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά τους.
Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στον διαδραστικό τρόπο με τον οποίο υλοποιείται, δηλαδή μέσω των Χαρτών Υγείας: πρόκειται για ένα εποπτικό υλικό, που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια τα οποία συμβάλλουν στην ενεργητική συμμετοχή των μελών της ομάδας. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί από το υγειονομικό προσωπικό της Υπηρεσίας και απευθύνεται τόσο στους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ όσο και στους κατοίκους της πόλης.
Το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τον διαβήτη » πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίησή του την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10.30, στο Β ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.