Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συναυλία για τα παιδιά της Κόμπανι (Kobani) της Βόρειας Συρίας, στην Τεχνόπολις
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Συναυλία για τα παιδιά της Κόμπανι (Kobani) της Βόρειας Συρίας, στην Τεχνόπολις

Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Αθήνα, διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία, στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων, για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη Βόρεια Συρία. Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Γιώτα Νέγκα, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Καλαφάτης, Perseus Dream. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO.
Σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» θα παρουσιαστεί  έκθεση  με έργα των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.
Ημέρες -ώρες λειτουργίας έκθεσης : καθημερινά 11:00 - 13:00 , 06/09 - 07/09 - 10/09 19:30 - 22:00.
Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ»,  αποτελείται από επιστήμονες και καλλιτέχνες και ιδρύθηκε με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών της Συρίας που επλήγησαν από τον πόλεμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef 3 εκατομμύρια  παιδιά υποφέρουν. Άλλα είναι ανάπηρα άλλα ορφανά, χωρίς καμιά δυνατότητα μόρφωσης και με σημαντικές δυσκολίες ακόμη και για την επιβίωσή τους.
Για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών απαιτούνται χρήματα και για το σκοπό αυτό ιδρύθηκε ο σύνδεσμος. Με τα χρήματα που συγκέντρωσε λειτουργεί το Ελληνικό-Κουρδικό Σπίτι στην πόλη Κόμπανι. Στο ίδρυμα αυτό περίπου εκατό παιδιά ηλικίας από έξι έως δεκατεσσάρων ετών σε πέντε τάξεις ήδη μαθαίνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση με σκοπό τον συνεχή εμπλουτισμό της (ξένες γλώσσες ανάμεσα στις οποίες η ελληνική, τέχνες και πληροφορική). Η οικονομική βοήθεια προέρχεται από τη συνδρομή των μελών του συνδέσμου η οποία ανέρχεται σε δέκα ευρώ το μήνα και από εκδηλώσεις.
Σκοπός του σωματείου είναι:
α) η παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά της Βόρειας Συρίας και η υποβοήθηση και συμπλήρωση στο έργο της ήδη υπάρχουσας σχολικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας.
β) η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα παιδιά αυτά.
γ) η ίδρυση και λειτουργία σχολείων στην Βόρεια Συρία, κι ιδίως στην περιοχή Κομπάνι (Kobani) για την εκμάθηση ιδίως γλωσσών (κουρδική, αραβική, ελληνική, αγγλική, γαλλική), θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, πληροφορική) και μουσικής. Επίσης, για την μετάδοση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
δ) η ίδρυση, ο εξοπλισμός και η λειτουργία ιατρείων στην Βόρεια Συρία, καθώς και υγειονομικών σταθμών, κέντρων υγείας και εν γένει μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
ε) Η υποστήριξη και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών της Βόρειας Συρίας με την αποστολή παιδαγωγών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και δημιουργών.
Η παρέα της Φλώρινας αποτελείται από μια ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Έχει συνεχή παρουσίαση σε καλλιτεχνικά δρώμενα με εκθέσεις από το 2011 μέχρι σήμερα: Ελευθερία Ανδριανοπούλου, Εφη Βασιλούδη, Κώστας Γκράτσας, Ορέστης Δημόπουλος, Ναταλία Ηρειώτη-Γκεμπιάου, Αννα - Μαρία Θεοδώρογλου, Γιώργος Ιωαννίδης, Λουκάς Καρούσος, Τάσος Λεπτοκαρόπουλος, Ειρήνη Ματσακανιάν, Θεοδώρα Μιχαηλίδου, Θεώνη, Βάσω Μπουρμά, Νατάσα Μυλιτσοπούλου, Ευγενία Νόση, Χρυσούλα Ξυνέλη, Αγγελική Παπαμιχαήλ, Ηλίας Ράμμος, Αργύρης Ρήμος, Αννα-Μαρία Σαμαρά, Αρης Σαραντόπουλος, Χρήστος Σκούρτης, Σοφία Τασχουνίδου, Χριστίνα Τζάνη, Αννα Τσαμκόσογλου, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Σπίνουλα Ίριδα, Σέργης Ζάχος, Τσολαρίδης Λάζαρος, Δημήτρης Δήμου, Δήμητρα Ξενάκη , Μάικ Ζαϊμης .
Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Μπόλης  - Ιστορικός τέχνης
Συντονισμός Οργάνωση: Άννα Τσαμκόσογλου
«Σύνδεσμος Επιστημόνων-Kαλλιτεχνών για τα παιδιά της Συρίας»
Μιλτιάδου 14 ΤΚ 15232 ΤΗΛ: 6994917773.
e.mail.: syndesmosek@gmail.com
http://ellinokourdikospiti.weebly.com/
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Χώρος - Αίθουσα :  Νέοι Φούρνοι (Δ7) , Κεντρική Αυλή : Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548, press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 8€ προπώληση, 10€ ταμείο




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.