Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Κέντρο Τεχνών
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Κέντρο Τεχνών

Η πέμπτη έκθεση του προγράμματος eXploding– Δυναμιτίζοντας την Εικόνα, με τίτλο Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου, φιλοξενείται από τις 29 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων.
Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει "βλέπω ένα περίγραμμα;" και τί σημαίνει "βλέπω κάτι συμπαγές;" και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ;
Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα "τί πραγματικά βλέπουμε;" σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα, με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν - γνωσιακά τουλάχιστον - τους ασκούς του Αιόλου.»
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ.Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και του Β. Βασιλειάδη,σήμερα είναι καθηγητής κ αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος eXploding– Δυναμιτίζοντας την Εικόνα παρουσιάζει, την οπτική πολυπλοκότητα δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες της εικαστικής σκηνής.
Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα εκθέτουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Φωκάς(28/2-23-3), Γιώργος Σκυλογιάννης (2-25/5), Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Σπυριδούλα Πολίτη (27/6-20/7), Άγγελος Αντωνόπουλος(29/8 – 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς &Δημήτρης Ζουρούδης p(26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς (5/12-28/12).
Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.
Συνεπιμελητές: Άννα Ντινοπούλου, Βασίλης Γκοιμήσης, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρα 20:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας,τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 –14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.