Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Κυριακάτικες ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στο Μουσείο Ακρόπολης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κυριακάτικες ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στο Μουσείο Ακρόπολης

Μύθοι σε εικόνες
Αν σας αρέσουν οι μύθοι, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το σωστό μέρος για σας! Γιατί τους μύθους δεν τους διαβάζουμε μόνο, αλλά τους βλέπουμε να απεικονίζονται και επάνω σε πανέμορφα έργα της αρχαίας τέχνης! Ελάτε να παρατηρήσουμε από πολύ κοντά πώς ο καλλιτέχνης έδωσε ζωή και συναισθήματα στους πρωταγωνιστές των μύθων του! Ελάτε να μάθουμε πώς ο αρχαίος συγγραφέας ζωντάνεψε με πολύ διαφορετικό τρόπο τις ίδιες ιστορίες! Μπορείτε κι εσείς να αφηγηθείτε τους ίδιους μύθους με το δικό σας προσωπικό τρόπο!
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 20 παιδιά
Διάρκεια: 40 λεπτά

Εκπλήξεις ανάμεσα στα αγάλματα!
Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου Ακρόπολης υπάρχουν απίστευτα πολλά πράγματα να ανακαλύψετε! Τα αγάλματα φαίνονται ακίνητα και σιωπηλά. Όμως με τη βοήθειά σας μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο φωνή και κίνηση, αλλά και συναισθήματα, ονόματα και ιστορίες! Ελάτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να δώσουμε ζωή στα ζωάκια, τις όμορφες κοπέλες και τα αγάλματα με την παγωμένη κίνηση! Μετά τη βόλτα σας μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα είδατε και ζήσατε στο οικογενειακό σας άλμπουμ!
Οι περίπατοι απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά και γονείς
Διάρκεια: 30 λεπτά

Γλυκές προσφορές για θεούς και ανθρώπους
Το Μουσείο Ακρόπολης είναι γεμάτο προσφορές στους θεούς της αρχαιότητας! Γνωρίζατε όμως ότι οι θεοί δέχονταν και νόστιμα γλυκίσματα, που πολλές φορές απολάμβαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στα σπίτια τους; Ελάτε στο Μουσείο να γίνουμε ερευνητές και να πειραματιστούμε με υλικά μαγειρικής για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να μάθουμε σήμερα για τις αρχαίες απολαύσεις που, δυστυχώς, δεν μένουν στο χρόνο!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά
Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά

Δημιουργώ τέχνη και τοπίο
Ελάτε στο Μουσείο Ακρόπολης και μάθετε την τέχνη σας από τα κατορθώματα μεγάλων αρχαίων γλυπτών στο ιερό της Ακρόπολης. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που είχε η εμφάνιση των αγαλμάτων κάποτε και την ομορφιά που θα έδινε στο χώρο αυτό! Θα αναρωτηθείτε που έχετε δει αγάλματα στη σύγχρονη πόλη μας. Μπορείτε στη συνέχεια, με τη δική σας τρισδιάστατη τέχνη, να κάνετε θαύματα και να ομορφύνετε το χώρο που θα επιλέξετε και θα στήσετε με τους συνεργάτες σας!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά
Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 15 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.