Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014

Για τον εορτασμό του έτους 2014, το ICOM επέλεξε το θέμα "Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν"
Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενος φορέας για το 2014 να είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκτιμώντας την προσφορά του στην προστασία, μελέτη και προβολή του βυζαντινού πολιτισμού. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στο μουσείο αυτό. Θα ακολουθήσει γιορτή με μουσική εκδήλωση.
Ποικίλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης για το διάστημα από 3 Μαΐου έως 18 Ιουνίου 2014 σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα: εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις. 
Την Κυριακή, 18 Μαΐου 2014, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη

Δείτε εδώ αναρτήσεις για την :

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Δήμο Αθηναίων 

Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

 



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.