Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στη Δυτική Αθήνα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στη Δυτική Αθήνα

Ο Δήμος Αιγάλεω και ο ΑΣΔΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014», σε συνεργασία με τη Γ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το "Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους", οργανώνει Περιήγηση στο Περιβάλλον και την Ιστορία, στο ίχνος της αρχαίας Ιεράς Οδού στη Δυτική Αθήνα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.
Η ιδιαίτερη αξία του ίχνους σαν πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αγαθό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη της ανάδειξης του συνόλου του άξονα της Ιεράς Οδού από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα. Η ανάδειξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.
Η ανάδειξη, προστασία και προβολή των ιστορικών μνημείων και καταλοίπων της συνδέεται άρρηκτα με την προστασία και ανάδειξη της Αττικής Χλωρίδας, την ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου σε πνεύμονα πρασίνου ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και τη διεύρυνση της συμβολής του στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην επιστημονική έρευνα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος για σχολεία και των τριών δήμων. Στις ξεναγήσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες το επιθυμούν.
Δείτε εδώ τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στη Δυτική Αθήνα



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.