Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας-Νύχτες πρεμιέρας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας-Νύχτες πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με συνολικά 206 ταινίες από κάθε γωνιά του κόσμου, από τις οποίες οι 93 είναι ελληνικές, περιμένει τους σινεφίλ για 12 ημέρες, από την Τετάρτη 18 μέχρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ, Όπερα 1 & 2, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Παλλάς.
Τα βραβεία του ελληνικού τμήματος θα είναι εννιά - τρία για τους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς ελληνικών μεγάλου μήκους, πέντε για το διαγωνιστικό ελληνικών μικρού μήκους (με το πρώτο να συνοδεύεται από 2.000 ευρώ) και ένα Χρυσό Βραβείο στον Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σύνολο της προσφοράς του στο ελληνικό σινεμά, κλείνοντας 40 χρόνια από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο "Τα Χρώματα της Ίριδας".
Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν σε 3 ιδιαίτερους δημιουργούς, τον Ζορζ Φρανζί, μετρ της γαλλικής φαντασίας και συνιδρυτή της γαλλικής Ταινιοθήκης, τον Άρι Φόλμαν, δημιουργό του "Βαλς με τον Μπασίρ" και τον τρελό Ολλάνδο auteur της εκκεντρικής μαύρης κωμωδίας, Άλεξ Φαν Βάρμερνταμ, από τους οποίους ότι οι δύο τελευταίοι θα είναι παρόντες στο φεστιβάλ και θα τιμηθούν με το Χρυσό Βραβείο για την συνολική προσφορά τους στο σινεμά.
Αφιέρωμα θα γίνει, όμως, και στον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο, τον οποίο κάλεσε το Φεστιβάλ και «του έδωσε Carte Blanche, λευκή κάρτα δηλαδή, να διαλέξει 5 + 1 ταινίες και να τις παρουσιάσει ο ίδιος στο κοινό.
Η έκπληξη του φεστιβάλ είναι η ανακοίνωση ότι η εταιρεία διανομής Hollywood Entertainment σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας θα υποδεχθούν τον Τζέρεμι Άιρονς στο πλαίσιο της ελληνικής πρεμιέρας της καινούριας του ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του σκηνοθοέτη της ταινίας Μπίλε Όγκουστ.
«Μemini ergo sum», θυμάμαι άρα υπάρχω «δηλώνει» η αφίσα του φεστιβάλ, καθώς φέτος δίνεται βαρύτητα σε ταινίες που θέτουν στο επίκεντρο της προβληματικής τους τη σημασία της μνήμης.
Το Φεστιβάλ  θα ανοίξει την αυλαία του με την ταινία «Frances Ha» του Νόα Μπάουμπαχ και θα ολοκληρωθεί με το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα δράμα του Αμπντελατίφ Κεσίς «Η ζωή της Αντέλ».
Αναλυτικά το πρόγραμμα στο http://www.aiff.gr/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Πρωινές προβολές: 4 ευρώ
Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ
Βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 ευρώ.
ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Κυκλοφορούν κάρτες διαρκείας των 10, 20 και 25 προβολών, διατηρώντας επίσης τις τιμές στα ίδια επίπεδα, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.
Συγκεκριμένα:
Κάρτα 10 προβολών: 35 ευρώ
Κάρτα 20 προβολών: 60 ευρώ

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.