Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Συν Αθηνά ,η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συν Αθηνά ,η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων

«Η διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.
Ο όρος «Ομάδες Πολιτών» αναφέρεται σε ομάδες κατοίκων που σχετίζονται μεταξύ τους γύρω από λύσεις και δράσεις για το καλό της γειτονιάς τους ή της πόλης.
Μπορεί να είναι ΜΚΟ, ΑΜΚΕ ή και άτυπες ομάδες, ακόμη και μεμονωμένες πρωτοβουλίες.
Μοναδικό κριτήριο δημοσίευσης της καταχώρησής τους αποτελεί η έμπρακτη εμπλοκή τους σε δραστηριότητες για το κοινό όφελος.
Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία.
Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν. Στο site του «Συν Αθηνά»,φιλοξενούνται οι ραδιοφωνικές εκπομπές «αυτοσύστασης» των ομάδων πολιτών που πραγματοποιούνται στο studio του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, Αθήνα 9,84.
Η πλατφόρμα «Συν Αθηνά» δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εύχρηστο και καινοτόμο τεχνολογικά εργαλείο διασύνδεσης των ομάδων που αλλάζουν με τις δράσεις τους την πόλη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας δημόσιος φορέας δίνει βήμα σε δημιουργικούς ανθρώπους να εκφραστούν και να συμμετέχουν στα κοινά.
http://www.synathina.gr/

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά» , την πρώτη μέρα λειτουργίας της, 10η Ιουλίου 2013, ήδη ανέβασαν τις δράσει τους πέντε ομάδες. Η «Κοινωνική Κουζίνα: Ο Άλλος Άνθρωπος» ανέβασε το κάλεσμα της«Μαγειρεύουμε στο Θησείο», η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» την τοποθέτηση της κινητής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο χώρο των δημοτικών υπηρεσιών του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι «Γιατροί του Κόσμου» το πρόγραμμα αστέγων και το πρόγραμμα για την ευάλωτη ομάδα των τοξικοεξαρτημένων, η «PRAXIS» το πρόγραμμα των εξορμήσεων της κινητής μονάδα της για την εξέταση του HIV και η «Διογένης ΜΚΟ» την εκστρατεία «Ένας καφέ σε περιμένει!».


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.