Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ κατέκτησε το κοινό της Πάτρας...
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ κατέκτησε το κοινό της Πάτρας...

 H Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στις 16 Φεβρουαρίου 2013.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και τελούσε  υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.
Ο Τάσος και η Βασίλω κατέβηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με μια trendy δύναμη για να βρεθούν στην μαγευτική σκηνή του θεάτρου «Απόλλων». Οι θεατές τους αγκάλιασαν με το δυνατό τους γέλιο, το ζεστό τους χειροκρότημα και τους αντάμειψαν με την ψήφο τους….
Σε μια υπέροχη παράσταση με μαέστρο το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ και με άξιους δεξιοτέχνες τις Θεατρικές Ομάδες από την Πάτρα, τη Σύρο, την Ιερισσό, την Κερατέα, το Ίλιον, τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη, τις Φιλιάτες και την Τρίπολη απέδειξαν πως όταν οι Ερασιτέχνες συναντηθούν, μπορούν να κάνουν θαύματα…
Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» μεταμορφώθηκε σε «Γιουσουρούμ» , φυσικό περιβάλλον όπου ξετυλίχτηκαν οι  θεατρικές «φωνές» των συμμετεχόντων ομάδων με σάτιρα, γέλιο αλλά και μελαγχολία δίνοντας μια γενική εικόνα σαφώς επηρεασμένη από το γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης.
Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο του κοινού όσο και των υπολοίπων ομάδων του Φεστιβάλ για την δυναμική παρουσία της και για την φρέσκια - αυθόρμητα καλή διάθεση που έδωσαν σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ…
Οι έπαινοι και τα βραβεία του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» έχουν ως εξής:

ΕΠΑΙΝΟΙ

1.ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Στον Θεόδωρο Αρτόπουλο από την Θεατρική Ομάδα Τρίπολης για την ερμηνεία του στο δεκάλεπτο  «Δεν μπορώ μανούλα μ’ που δεν μπορείς» (Γ. Δάλκου πρωτότυπο)
2.ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ
Στις Μύρνα Φαφουτέλλη-Αλεπουδέλλη και Μαρία Σουπιάδου-Ξενέλλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λέσβου για το δεκάλεπτο «Μωμολοχίες» (Μ. Φαφουτέλλη-Αλεπουδέλλη πρωτότυπο)
ΒΡΑΒΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Στον Δ. Πολίτη από την Θεατρική Ομάδα «Υποκριτές» Πάτρας για το  κείμενο του δεκαλέπτου «Ευχαριστώ Κυρία» (βασισμένο σε αληθινή ιστορία)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
Στον Θεατρικό Όμιλο "Ο Σουρής" Σύρου για το κείμενο του δεκαλέπτου "Το παλτό" Γ. Ξανθούλη- Λ. Λαζόπουλου
ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ Στον Γ. Δεσύπρη από τον Θεατρικό Όμιλο "Ο Σουρής"  Σύρου για το κείμενο του δεκαλέπτου "Το παλτό" Γ. Ξανθούλη- Λ. Λαζόπουλου
 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥΣτην Α. Σουρτζή από την  Πειραματική Σκηνή "Θέσπις" Κερατέας για την ερμηνεία της στο δεκάλεπτο «Βασιλική Μετατρούλου» (Απόσπασμα από το έργο «Τα σκουπίδια») Γ. Ξανθούλη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ Στην Κ. Δήμου-Βαϊμάκη»από την Θεατρική Ομάδα «Ρό/ώτα» Ιωαννίνων  για το δεκάλεπτο «P.I.I.G.S» (Κ. Δήμου-Βαϊμάκη» πρωτότυπο)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣΣτον Μ. Παπλά από την Θεατρική Ομάδα «Υποκριτές» Πάτρας για το δεκάλεπτο «Ευχαριστώ  Κυρία» (Δ. Πολίτη πρωτότυπο) 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ Στην Θεατρική Ομάδα «ΘεατρΙΛΙΟΝ» Ιλίου Αττικής για το δεκάλεπτο  «Ο Δαίμονας του trendy» Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππα  ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ Στην Θεατρική Ομάδα «Υποκριτές» Πάτρας για το δεκάλεπτο «Ευχαριστώ Κυρία» (Δ. Πολίτη πρωτότυπο) 

 


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ   
     
1) Στον Γ. Δεσύπρη και τον Θεατρικό Όμιλο "Ο Σουρής"  Σύρου για την πολυετή προσφορά του στο ερασιτεχνικό θέατρο
2) Στην νεοϊδρυθείσα Ομάδα «Θ. Ο. Υποκριτές» Πάτρας» για το  πρωτότυπο κείμενο του δεκαλέπτου «Ευχαριστώ Κυρία» (βασισμένου σε αληθινή ιστορία)





Λίγα λόγια για την Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ...από την Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ
"Είμαστε ερασιτέχνες, που αγαπούμε εν πρώτοις το θέατρο, αλλά και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.
Προερχόμαστε από μια μαθητική θεατρική ομάδα -του 1Oου Γυμνασίου Ιλίου- που μεταλλάχθηκε σε Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, όταν πια οι μαθητές, που αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της, άφησαν τα μαθητικά θρανία κι άρχισαν να παίζουν άλλους δυσκολότερους ρόλους στη σκηνή της ζωής…
Στο ερώτημα τι κέρδος αποκομίζουμε εμείς τόσα χρόνια ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνουμε αυτήν την ειλικρινή απάντηση:
Έλα μου ντε...Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Και μάλιστα του ερασιτέχνη, που πάει κόντρα σ’ ό, τι δίνουν αξία οι καιροί…

Η μικρή μας ιστορία…
2007 – 2008 “Ο θάνατος του Περικλέους” του Δ. Κορομηλά (Φθινόπωρο- Χειμώνας)
Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
2008 Εταιρικοί Διάλογοι” του Λουκιανού (Καλοκαίρι- Φθινόπωρο)
2009 “Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι” της Α. Κοντραφούρη (Άνοιξη)
Θέατρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.
2009Η Τελετή” του Παύλου Μάτεσι (Καλοκαίρι)
2010 “Μαύρη Κωμωδία” του Peter Shaffer ((Καλοκαίρι)
2011Η μακαρίτισσα μητέρα της Κυρίας” του Georges Feydeau (Καλοκαίρι)
2012Τα Σκοτεινά Παραμύθια” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Χειμώνας)
Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου ΠεραμίωνΚυζικηνών
2013 “Κι εσείς… Βότκα Μολότοφ, κύριε Τσέχωφ;” του Άντον Τσέχωφ (Χειμώνας)
Η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσίασε, επίσης, το 2008 εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο την περίοδο του πολέμου και της κατοχής» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου για την 28η Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο του 2009 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» , «Μια ομάδα, μια σκηνή» Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας την «Έκτη ημέρα – Με αφορμή τον Τσέχωφ» από το έργο « Η παράσταση ….. αναβάλλεται».
http://theatrilion.tripod.com, http://theatrilion.blogspot.com, www.facebook.com/theatrilion


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.