Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σχολές Γονέων στον Δήμο Ιλίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σχολές Γονέων στον Δήμο Ιλίου

Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Σχολές Γονέων, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, εκπαιδευτικοί) και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, καθώς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Σκοπός του έργου των Σχολών αυτών, αφενός να προσφέρει γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό και αφετέρου η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
  
Οι Σχολές Γονέων περιλαμβάνουν τα εξής προγράμματα:
  • Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή (διάρκειας 50ωρών)
  • Διαφυλικές σχέσεις (διάρκειας 25ωρών)
  • Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία (διάρκειας 25 ωρών)
  • Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας (διάρκειας 25 ωρών)
  • Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (διάρκειας 25 ωρών)
  • Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (διάρκειας 50 ωρών)
  • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια (διάρκειας 25 ωρών)
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με τη συμπλήρωση 15-18 ατόμων, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευόμενους που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 25 ώρες και στο τέλος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό.
  
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, Νέστορος 101, 2ος όροφος, και συγκεκριμένα στην κυρία Χριστίνα Φαρμάκη, στο τηλέφωνο: 213 20 30 029 και ώρες 10:00-14:00.
Θα πραγματοποιηθούν δύο απογευματινά τμήματα (Τετάρτη – Πέμπτη 6-9 μ.μ.) στο 7ο δημοτικό σχολείο Ιλίου (Λεωφ. Παπανδρέου 55-57) και ένα πρωινό τμήμα στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Δήμου (Αγίου Φανουρίου 99, κάθε Δευτέρα ώρα 10:00 – 13:00).



Σχολές Γονέων σε άλλους Δήμους της Δυτικής Αθήνας

Δήμος Αγίας Βαρβάρας : Σχολή γονέων 2012 -2013

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Σχολών Γονέων- ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ




Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.