Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ομιλία Δρ. Αναστάσιου Μπονάκη, Νευρολόγου, Λέκτορα της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών: «Από την υπνοβασία ως την εκδραμάτιση του ονείρου: τι μπορεί να κρύβει η συμπεριφορά μας στον ύπνο»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ομιλία Δρ. Αναστάσιου Μπονάκη, Νευρολόγου, Λέκτορα της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών: «Από την υπνοβασία ως την εκδραμάτιση του ονείρου: τι μπορεί να κρύβει η συμπεριφορά μας στον ύπνο»

(προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες)
Κυριακή 24 Ιουνίου, Ώρα 19.00 Τον ύπνο μας τον αντιλαμβανόμαστε ως μια περίοδο ελαττωμένης κινητικότητας και απουσίας νοητικού έργου, κατά την οποία το σώμα ξεκουράζεται. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί μια περίοδο συνεχούς νοητικής και κινητικής λειτουργίας, που κάποιες στιγμές οδηγεί τον εγκέφαλο στο να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια απ΄ ό,τι όταν είμαστε ξύπνιοι.
Σε κάθε περίοδο ύπνου ο οργανισμός μας μπαίνει στην περιπέτεια να δίνει τις δικές του εξετάσεις και κάθε βράδυ να περνάει με επιτυχία δύο διαφορετικές δοκιμασίες, τα λεγόμενα στάδια του ύπνου:
Το στάδιο μη ύπνου των ταχέων οφθαλμικών κινήσεων (NonREM) και το στάδιο των ταχέων οφθαλμικών κινήσεων (REM).
Κατά τη διάρκεια αυτών των σταδίων μπορούν να εμφανιστούν κινητικά και νοητικά φαινόμενα όπως η υπνοβασία, το παραμιλητό, οι υπνικοί τρόμοι που στο παρελθόν προσέδωσαν στον ύπνο υπερφυσικές ιδιότητες π.χ. (επικοινωνία με τον Θεό).
Η δυνατότητά μας πια να κατανοήσουμε κομμάτια αυτών των συμπεριφορών, έχει χαράξει έναν καινούργιο δρόμο κατανόησης της λειτουργίας του εγκεφάλου και μιας παθολογίας που μπορεί να εκφράζεται μόνο στον ύπνο μας.
Σημείωση: Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη.
Για τις ομιλίες αυτές δεν γίνεται κράτηση, σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.