Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Αίτηση εγγραφής συμμετεχόντων στο πρόγραμμα "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ"
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αίτηση εγγραφής συμμετεχόντων στο πρόγραμμα "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ"

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι έχει αναλάβει την παραγωγή και παρουσίαση πολιτιστικών καλλιτεχνικών έργων που θα παραχθούν με συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.
Για αυτό θα λειτουργήσουν εργαστήρια τέχνης σε έξι (6) πόλεις που εμφανίζουν υψηλή συγκέντρωση υπηκόων τρίτων χωρών, ως εξής:
  • Εργαστήριο ζωγραφικής στην Πύλο και στην Τρίπολη, με τη συνεργασία των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τρίπολης.
  • Εργαστήριο φωτογραφίας στη Λαμία και στο Γύθειο, με τη συνεργασία των Δήμων Λαμιέων και Ανατολικής Μάνης, και
  • Εργαστήριο θεάτρου στη Ξάνθη με τη συνεργασία των Δήμου Ξάνθης.
  • Εργαστήριο θεάτρου θα πραγματοποιηθεί και στο Δήμο Χαϊδαρίου.
Τα παραγόμενα έργα θα δημιουργήσουν το προσωπικό φάκελο (portfolio) των συμμετεχόντων προκειμένου να γίνει η επιλογή όσων θα εκτεθούν με το τέλος των εργαστηρίων σε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας αντίστοιχα.
Όσο αφορά στα παραγόμενα θεατρικά δημιουργήματα θα αποτελέσουν με τη σειρά τους το προσωπικό φάκελο (portfolio) των συμμετεχόντων με βάση τον οποίο θα στηθεί θεατρικές παραστάσεις στις αντίστοιχες πόλεις.
Βασικά κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων θα είναι:
  • να προέρχονται από διαφορετικές γλωσσικές, εθνοτικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής- σε σχέση με την ανάλογη κατανομή του γενικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρας, έτσι όπως αυτή εμφανίζεται από τα στοιχεία που τηρούνται στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και σε σχέση με τη μερικότερη γεωγραφική κατανομή των μεταναστών στις πόλεις όπου θα διεξαχθούν τα εργαστήρια και θα λάβουν χώρα οι παρουσιάσεις των παραγόμενων πολιτιστικών έργων, όπως και με βάση τη διασπορά τους στην ευρύτερη περιοχή των ως άνω Δήμων (νομός, περιφέρεια).
  • Θα εκτιμηθεί επίσης ο βαθμός εξοικείωσης τους –για τους μετανάστες - με τον πολιτισμό και την ιστορία μας καθώς και με την ελληνική γλώσσα.
  • Άλλες μερικότερες διαφοροποιήσεις ως προς την ηλικία, την απασχόληση και οικονομική κατάσταση, τη μόρφωση, τον τυχόν βαθμό σωματικής αναπηρίας, την προηγούμενη επαφή με τον τομέα του πολιτισμού, τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες γενικά, όπως και η εμπειρία ενασχόλησης σε επαγγελματική ή/και εθελοντική βάση με τα ως άνω θέματα, θα ληφθούν επίσης υπόψη κατά την επιλογή των συμμετεχόντων.
  • Τέλος θα συνεκτιμηθεί η διάθεση των ανωτέρω να ασχοληθούν με θέματα ενδιαφέροντος μεταναστών.
Σημειώνεται επίσης ότι:
1.Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν παράλληλα ως εξής:
  • Δήμος Χαϊδαρίου, στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης στο Χαϊδάρι – εργαστήριο θεάτρου
  • Δήμος Τρίπολης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη - εργαστήριο ζωγραφικής
  • Δήμος Ξάνθης, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στην Ξάνθη - εργαστήριο θεάτρου
  • Δήμος Ανατολικής Μάνης, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο στο Γύθειο – εργαστήριο φωτογραφίας
  • Δήμος Λαμίας, στο Καινοτόμο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης στη Λαμία – εργαστήριο φωτογραφίας
  • Δήμος Πύλου - Νέστορος, στο Αρχοντικό Τσικλητήρα στην Πύλο - εργαστήριο ζωγραφικής
2. Θα είναι ολιγομελή και θα αφορούν συνολικά τουλάχιστον 120 ενήλικες υπηκόους τρίτων χωρών (μετανάστες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, νόμιμα διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια) και ημεδαπούς (20 άτομα στο κάθε εργαστήριο), κατ’ αναλογία 70 – 30 (6 Έλληνες και 14 μετανάστες) και κατ’ αναλογία 50 - 50 σχετικά με το φύλο: (10 γυναίκες και 10 άνδρες).
3. Θα λάβουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα 20 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2012, με το τελευταίο δεκαήμερο λειτουργίας τους (20.05 – 31.05.2012) να είναι περισσότερο εστιασμένο στην προετοιμασία των εικαστικών εκθέσεων και των θεατρικών παραστάσεων, που θα πραγματοποιηθούν κατά την αμέσως επόμενη περίοδο (01.06 – 30.06.2012).
4. Θα είναι καθημερινά, τρίωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται από 17.00 έως 20.00, συμπεριλαμβανομένου όταν απαιτείται του Σαββάτου και της Κυριακής.
5. Στα εργαστήρια θα υπάρχουν εισαγωγικά μαθήματα προσέγγισης στη γλώσσα της τέχνης γενικά και της εικαστικής δημιουργίας ειδικότερα (θεωρητική κατάρτιση στη ζωγραφική, φωτογραφία και θέατρο).
Θα υπάρχουν επίσης μαθήματα εξέλιξης στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες θα κάνουν πράξη τη θεωρία (πρακτική εξάσκηση και παραγωγή έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας). Ειδικά στο θεατρικό εργαστήριο το μάθημα της πρακτικής θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες την έκφραση σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης μίας θεατρικής παράστασης (παραγωγή, σκηνοθεσία, σενάριο, ηθοποιία, εκτέλεση).
Τέλος στα εργαστήρια θα λάβουν χώρα συνοδευτικές εκπαιδευτικές δράσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, galleries, πινακοθήκες, θέατρα, φωτογραφικά studios, συζητήσεις, διαλέξεις, παρακολουθήσεις ημερίδων, κ.λ.π.).
6. Τα εργαστήρια δεν είναι αμειβόμενα. Η γλώσσα των εργαστηρίων θα είναι τα Ελληνικά. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.
7. Τα εργαστήρια όπως και οι παρουσιάσεις των παραγομένων πολιτιστικών έργων στο πλαίσιο τους, θα πρέπει να εκληφθούν από τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε αυτά ως χώροι διάδρασης και αλληλεπίδρασης μεταξύ ημεδαπών και υπηκόων τρίτων χωρών με διαφορετική εθνικότητα, θρησκεία και κουλτούρα, ως χώροι δηλαδή ανάδειξης της αξίας της συμπόρευσης και αλληλοεμπλοκής των αξιών τους, ήτοι ανάδειξης και προβολής της ιδέας της διαπολιτισμικότητας. Ειδικότερα στόχος των εργαστηρίων είναι να:
  • Προωθηθεί η ετερότητα και η αμοιβαία κατανόηση των διαφορετικών αρχών, αξιών και πολιτισμικών στοιχείων των διαφορετικών κοινωνιών των υπηκόων τρίτων χωρών και της κοινωνίας υποδοχής,
  • Αναδειχθεί η πολιτιστική αναφορά των μεταναστών στους τομείς της καλλιτεχνίας και του πολιτισμού,
  • Υπάρξει συμβολή στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ γηγενών και υπηκόων τρίτων χωρών και ενισχυθεί περαιτέρω η αξία του διαπολιτισμικού διαλόγου,
  • Υποκινηθεί η δυναμική συμμετοχή των μεταναστών στην πολιτιστική ζωή της χώρας με τελικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διευκόλυνση της διαδικασίας ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία ως αμφίδρομη διαδικασία αμοιβαίας προσαρμογής, και
  • Υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ κοινωνίας υποδοχής και μεταναστευτικού πληθυσμού, ως μηχανισμός εγγύησης για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον, με υπερεθνική προοπτική, ευμάρεια και δημοκρατία.
Με βάση τα παραπάνω
καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμπληρωμένη την παρακάτω αίτηση εγγραφής
στο Δήμο Χαϊδαρίου, υπόψη κας Μητροπούλου Παναγιώτας, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δικτύων:
Διαπροσωπικά και Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Στρατάρχου Καραϊσκάκη 138 και Επαύλεως 2, Χαϊδάρι και
Ηλεκτρονικά : mitropoulou@haidari.gr ή pmitropoulou@gmail.com
το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου 2012
τηλέφωνο για παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων: 2132047200 & 204
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  
Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.