Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χώροι Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χώροι Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων

Πληροφορίες •Διεύθυνση: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης
•Τηλέφωνο: 210-8846011, 210-8846012
•Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-19:00, Τετάρτη 9:00 - 15:00

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1835 από τον πρώτο Δήμαρχο της Αθήνας Ανάργυρο Πετράκη.

Έναν αιώνα αργότερα, το 1936, όταν πραγματοποιήθηκε η αγορά της μεγάλης προσωπικής συλλογής του Γεωργίου Βλάχου, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στο Παλαιό Δημαρχείο, επί της οδού Αθηνάς, στην τότε πλατεία Λουδοβίκου.

Από τον Δεκέμβριο του 2002 στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2, στο σταθμό Λαρίσης.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 55.000 τίτλους. Μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι τρίτη κατά σημασία και μέγεθος αλλά πρώτη όσο αφορά στο αρχείο εφημερίδων.

Η συλλογή περιλαμβάνει θεματική ενότητα για την Αθήνα (φωτογραφικό υλικό, βιβλία, καρτ ποστάλ), σπάνιες εκδόσεις του 18ου και 19ου αιώνα (οι οποίες δεν είναι δανειστικές), ΦΕΚ που χρονολογούνται από το 1833, αρχείο εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου που χρονολογείται από το 1862 έως σήμερα και 900 τίτλους περιοδικών από το 1834.

Η επεξεργασία του υλικού γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα. Για την ταξινόμηση χρησιμοποιείται το DDC (Dewy Decimal Classification) και για την καταλογογράφηση το σύστημα AACR2 (Anglo-American cataloging Rules, 2nd edition). Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η αυτοματοποίηση του υλικού της με το πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5.5 του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Δανεισμός
 Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων καθώς και των υπολοίπων Δήμων του λεκανοπεδίου Αττικής. Δίνονται για δανεισμό όλα τα βιβλία πλην των πληροφοριακών, των σπάνιων εκδόσεων και των βιβλίων μεγάλου μεγέθους.

Κάθε αναγνώστης μπορεί να δανείζεται έως δυο βιβλία για 15 μέρες με δικαίωμα ανανέωσης μιας εβδομάδας, με την προϋπόθεση να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης.

Υπάρχουν 2 αναγνωστήρια: ένα για βιβλία με 100 θέσεις και ένα για εφημερίδες και περιοδικά με 50 θέσεις.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο (opac) στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε κάνοντας κλικ εδώ.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.