Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Διεθνής Διαγωνισμός Μελιού BIOLMIEL Mar del Plata 2011
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Διεθνής Διαγωνισμός Μελιού BIOLMIEL Mar del Plata 2011

Ο τέταρτος Διεθνής Διαγωνισμός   BIOLMIEL θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011 στο Mar del Plata, Αργεντινή (Μπουένος Άιρες επαρχία), λίγες μέρες μετά την "Apimondia" World Congress, που θα διεξαχθεί στο Μπουένος Άιρες μια εβδομάδα πριν.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο "Estadio José María Mundialista Minella", στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Feria Internacional de Agroalimentos Orgánicos".
Ο Διαγωνισμός  διοργανώνεται από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της   Mar del Plata, από το Ίδρυμα Ποιότητας , το  Υπουργείο Γεωργίας της Αργεντινής και από τον Ιταλικό Πιστοποιητικό Οργανισμός ICEA, μαζί με τον GRA (Ερευνητική Ομάδα για την παραγωγή μελιού) και την CIBI. - Ιταλική Κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα ,

Τα Βιολογικά μέλια που θα συμμετέχουν στην έκθεση , Θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Βιολογικά προϊόντα  ή άλλα πρότυπα (κανονισμούς βιολογικών προϊόντων άλλων χωρών)  και θα εξετασθούν από μια  ειδική διεθνή κριτική επιτροπή, αφού γίνει ανάλυση για την περιεκτικότητά τους σε το νερό και το περιεχόμενο hydroxymethylfurfural.
Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτά δείγματα μελιού:
• Βιολογική ιταλικής προέλευσης, πιστοποιημένο σύμφωνα με Καν. ΕΚ. 2092/91 και τις  τροποποιήσεις του
• Βιολογική ξένης προέλευσης πιστοποιημένα σύμφωνα με Καν. ΕΚ. 2092/91 και τις  τροποποιήσεις του  ή  άλλα πρότυπα (κανονισμούς βιολογικών προϊόντων άλλων χωρών) 
• Με περιεκτικότητα σε νερό μικρότερη από 18%
• Με το περιεχόμενο των hydroxymethilfurfural (HMF) είναι χαμηλότερο από 10 mg / kg?. 15 mg / kg για τα ρείκια και τα τροπικά μέλια.
Τα δείγματα μελιού που πληροί τις απαιτήσεις θα αξιολογηθούν εντός του απαιτούμενου κατηγορία (μονοανθών, polifloral ή μελιτώματος).

 Η Συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι  εντελώς δωρεάν.
Τα βραβεία αφορούν το μέλι αλλά και την συσκευασία του

 Για περισσότερες πληροφορίες για BIOLMIEL Mar del Plata επικοινωνήστε με:
 για την Ιταλία. Ευρώπη, λεκάνη της Μεσογείου και τις γειτονικές χώρες: info@premiobiol.it, τηλ. / fax + 39 080 5582 512 / 14
 για την Αργεντινή και τις γειτονικές χώρες:
 Prof. Gustavo Velis gusvelis@mdp.edu.ar   
 ή Dr. Martin Eguaras meguaras@mdp.edu.ar
 Για περισσότερες πληροφορίες για τη Βιολογική Έκθεση Τροφίμων της Mar del Plata:
 http://www.feriaorganicamdp.com.ar/

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.