Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι

photo http://www.benaki.gr/
Η προσέγγιση των Μύθων του Αισώπου από τον εικαστικό Μανώλη Χάρο αποτελεί το θέμα της έκθεσης, η οποία παρουσιάζει σύγχρονα ζωγραφικά έργα και χαρακτικά του καλλιτέχνη με θέματα από τους Αισωπικούς μύθους, αλλά και με αναφορές στον τρόπο που «εικονοποιήθηκαν» οι Μύθοι στο πέρασμα 2500 χρόνων.
Μετά από μία πολύχρονη έρευνα σε βιβλιοθήκες, συλλογές και αγορές, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ο καλλιτέχνης ανακαλύπτει τις εικόνες, τους πρωταγωνιστές και τις αναπαραστάσεις των μύθων έτσι όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα στο χρόνο, μεταφέροντας, ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε εποχής, διαφορετικά μηνύματα, διατηρώντας όμως πάντα, την ποίηση της μεταφοράς, αλλά και την αμεσότητα των ιστοριών που είναι γνωστοί σε όλους.
Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Αθανασίου
Διάρκεια07/09/2011 - 16/10/2011

ΧώροςΑθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Κεντρικό Κτήριο

ΔιοργάνωσηΜουσείο Μπενάκη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.