Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: AGRO QUALITY FESTIVAL ποιοτικά αγροτικά προϊόντα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

AGRO QUALITY FESTIVAL ποιοτικά αγροτικά προϊόντα

AGRO QUALITY FESTIVAL ποιοτικά αγροτικά προϊόντα
13, 14 & 15 ΜΑΪΟΥ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
(ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ)
Αυτό τον Μάιο για 2η συνεχόμενη χρονιά  η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας.
Μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στο χωριό.
Εκεί όπου η καθημερινότητα ήταν γεμάτη από μυρωδιές παραδοσιακών γλυκισμάτων και εδεσμάτων και η παραγωγή των πρώτων υλών για το τραπέζι μας γινόταν με παραδοσιακό τρόπο.
Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν  στο Παραδοσιακό Χωριό, να γνωρίσουν πιστοποιημένα και  παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να γευτούν μοναδικές συνταγές, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού των περασμένων χρόνων, να συστήσουν στα παιδιά τους παιχνίδια που χάνονται και να διασκεδάσουμε με τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
Στο Παραδοσιακό χωριό σας περιμένουν:

ΜύλοςΠες αλεύρι…
Θυμούνται οι παλιότεροι, μαθαίνουν οι νεότεροι πώς φτάνει το ψωμί στο τραπέζι μας. ΕλαιοτριβείοΞεφόρτωσέ τη την Ελιά να σε φορτώσει Λάδι… Θα παρακολουθήσουμε μία μοναδική διαδικασία, πώς από ένα μικρό καρπό παίρνουμε ένα τόσο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά προϊόν.ΜελισσοκομείοΑγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πάντα. Τί κόπος για τις μικρές μέλισσες να δημιουργήσουν αυτό το τόσο θρεπτικό προϊόν, ένα προϊόν γνωστό από την αρχαιότητα.
Στο μελισσοκομείο παρακολουθήστε τη διαδικασία τρύγου του μελιού.
ΤυροκομείοΤο τυρί σ’ έχει λιγώσει, πόση πείνα θα ‘χεις, πόση…
Τυρί…προϊόν που στην χώρα μας αγαπιέται ιδιαίτερα και συνοδεύει τα περισσότερα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.
Ας δούμε λοιπόν πώς παρασκευάζεται
.
ΟινοποιείοΤο τζιτζίκι λάλησε, άσπρη ρόγα γυάλισε…
Τρύγος, πατητήρι, μούστος κρασί…
Εδώ λοιπόν στο οινοποιείο μας θα δούμε πώς το σταφυλάκι γίνεται κρασάκι.ΑποσταγματοποιείοΤο ούζο θέλει θαλασσινούς μεζέδες και το τσίπουρο γήινους…
Ακολουθούμε το ταξίδι της απόσταξης, μαθαίνουμε τον τρόπο παραγωγής του ούζου και του τσίπουρου.
Χαλβάς Φαρσάλων«Τα Φάρσαλα είναι γνωστότερα και φημίζονται περισσότερον διά τον γευστικώτατον και μελισταγήν χαλβά των, όστις είναι ο ανά πάσαν την Ελλάδαν κάλλιστος και θαυμαστότατος»
Ένα εργαστήρι παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων μας περιμένει προκειμένου να μας αποκαλύψει τα μυστικά ενός προϊόντος παλιού αλλά όχι τόσο γνωστού. ΠαστέλιΘέλει, θέλει το κοπέλι, να του δώσουμε παστέλι…
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, ιδιότητες που θα πρέπει να προβληθούν, ώστε να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.
Ξέρετε πώς γίνεται; εδώ θα το μάθουμε!
Ζύμωμα ΨωμιούΗ βιάση ψήνει το ψωμί μα δεν το καλοψήνει…
Και αφού πήραμε το αλεύρι από το μύλο, ζυμώνουμε το ψωμί. Οι γυναίκες του χωριού θα μας δείξουν πως γίνεται το ζύμωμα σπιτικού ψωμιού.
Παρασκευή Πίτας Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος…
Εδώ θα μάθουμε πώς ανοίγουμε το παραδοσιακό φύλλο, τι υλικά χρησιμοποιεί η γιαγιά μας και πως ψήνει τις νοστιμότατες πίτες.Παραδοσιακά Ελληνικά ΖυμαρικάΧυλοπίτες και τραχανάς είναι μερικά από τα προϊόντα που θα δούμε να παρασκευάζονται σ’ αυτό το εργαστήρι.
Παιδικά ΕργαστήριαΟι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα μόνοι τους πια με «τα χεράκια τους» να φτιάξουν ζυμαράκι και χειροτεχνίες στο χώρο των παιδικών εργαστηρίων…..
Παραδοσιακά ΠαιχνίδιαΤαξιδεύουμε στο χρόνο … παίζουμε και θυμόμαστε παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα.
Χώροι ειδικά διαμορφωμένοι θα φιλοξενήσουν παιχνίδια παραδοσιακά απ’ όλη την Ελλάδα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.