Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 1η Οικογιορτή Μαραθώνα 25 Απριλίου-1 Μαΐου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1η Οικογιορτή Μαραθώνα 25 Απριλίου-1 Μαΐου

Τελείωσε σήμερα η 1η Οικογιορτή Μαραθώνα
Στο πρόγραμμα υπήρχε  ξενάγηση με ποδήλατα σε  αγρόκτημα και στην συνέχεια είχε  ένα εργαστήριο κατασκευών με καλάμι, ζωγραφική με χώμα για παιδιά, εργαστήρια οδοντόκρεμας, απορρυπαντικού, σπιτικό φαρμακείο με βότανα και κηροποιεία και μια σημαντική συζήτηση που θα επιχειρήσει να θέσει ένα προβληματισμό για την κοινοτικά υποστηριζόμενη καλλιέργεια, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί παραγωγοί και καλλιεργητές μαζί με το κοινό και με συντονιστές σε αυτή την πειραματική προοπτική.
Η επαφή με το χώμα, τις μυρωδιές της φύσης, τους ανθρώπους, το αεράκι, τα αρώματα και χρώματα της άνοιξης τελικά επικράτησαν μετά από την χειμωνιάτικη πρώτη διάθεση της εβδομάδας.
Το συμαντικό της γιορτής ήταν οι νέες επαφές ανάμεσα σε ανθρώπους από διάφορα μέρη της Ελλάδας που μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, επισκέψεις σε αγροκτήματα βιοκαλλιεργητών, προβολές ταινιών και συζητήσεις, πάνω από δεκατρία επιτυχημένα εργαστήρια, παραστάσεις και απρόοπτα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.