Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εβλιγιά Τσελεμπί. Το Βιβλίο των Ταξιδιών
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εβλιγιά Τσελεμπί. Το Βιβλίο των Ταξιδιών

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Our Shared Europe και έχει στόχο το διάλογο για αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση με τις μουσουλμανικές κοινότητες της Ευρώπης.
Ένας ταξιδευτής του 17ου αιώνα, ο Εβλιγιά Τσελεμπί, ο ήρωας της έκθεσης, εμπνεύστηκε από ένα όνειρο για να ξεκινήσει ένα πραγματικό αλλά και πνευματικό ταξίδι στην Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία τότε εκτεινόταν από τα βάθη της Ανατολίας μέχρι την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.
Τις περιπέτειές του τις συγκέντρωσε στο Βιβλίο των ταξιδιών με τίτλο Seyahatname (Σεγιαχατναμέ). Ακόμη και σήμερα ένα προσεκτικό αυτί μπορεί να ακούσει πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Κάιρο και η Βιέννη, να αντηχούν από τις διηγήσεις αυτές που μας ταξιδεύουν πίσω στην εποχή της ανταλλαγής των ιδεών.
Η έκθεση αφορά στην ανταλλαγή και την αμοιβαιότητα, τον τρόπο δημιουργίας των ιστοριών και το συνεχή διάλογο ανάμεσα στις μουσουλμανικές κοινωνίες και τις πόλεις της Ευρώπης.
Βασικοί συντελεστές της έκθεσης στο εξωτερικό: British Council, Young Foundation, Maslaha, Effusion
Με τη συμβολή των: Khalili Art Collection, Suki Chan, Royal Academy of Music, Adam Williamson, Mercan Dede, Emre Araci, Bethnal Green Library, Caroline Finkel, Donna Laundry, Gerald Maclean, Nabil Matar, Suraiya Faroqhi, Doris Behrens-Abouseif, Owen Wright

Εγκαίνια Δευτέρα:
4 Απριλίου 2011, 19:00
Διάρκεια
05/04/2011 - 26/06/2011

ΧώροςΑθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Κτηριακό Συγκρότημα Κεραμεικού

ΔιοργάνωσηΒρετανικό Συμβούλιο, Μουσείο Μπενάκη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.