Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ag 925. Θάλεια - Μαρία Γεωργούλη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ag 925. Θάλεια - Μαρία Γεωργούλη

Η παρουσίαση των έργων της Θάλειας-Μαρίας Γεωργούλη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην Ύλη που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο χώρο του, στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς.
Ο τίτλος της έκθεσης Ag 925 υπογραμμίζει ακριβώς την προσήλωση και αποκλειστική ενασχόληση της δημιουργού με το ασήμι. Απαλλαγμένη από τη δέσμευση του ακριβού υλικού, φιλοτεχνεί σκεύη καθημερινά, εισάγοντας τη διακριτική και καλαίσθητη πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας. Οι μεταμορφώσεις της ύλης καταλήγουν σε έργα πρωτότυπα, συλλεκτικής σημασίας.
Στόχος μας είναι τα έργα αυτά στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών να αποκτήσουν την πραγματική τους αξία και να αναδειχθεί η μοναδικότητα τους.
Η Θάλεια-Μαρία Γεωργούλη με σπουδές στο σχέδιο κοσμήματος (Istituto Europeo di Design, Ιταλία) και Master of Art στον κλάδο Goldsmithing, Silversmithing, Metalwork & Jewellery (Royal College of Art, Λονδίνο), το 1997 κέρδισε το βραβείο Wedgwood Award for Non Ceramics και από τότε συμμετέχει με έργα της σε χώρους τέχνης στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και στην ετήσια έκθεση Collect (Λονδίνο), γνωστή διεθνώς για την παρουσίαση σύγχρονων και πρωτοπόρων καλλιτεχνών στις εφαρμοσμένες τέχνες.

Διάρκεια23/03/2011 - 17/04/2011

ΧώροςΑθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς

ΔιοργάνωσηΠωλητήριο Μουσείου Μπενάκη

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.