Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Φτώχειας καταγγέλλει τις πλούσιες βιομηχανικές χώρες
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Φτώχειας καταγγέλλει τις πλούσιες βιομηχανικές χώρες

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής η Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Φτώχειας (WACAP) που διακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κατήγγειλε τις πλούσιες βιομηχανικές χώρες πως σπαταλούν τα τρόφιμα τους τη στιγμή που το 13% του πληθυσμού της γης υποφέρει από υποσιτισμό.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της WACAP, στις ΗΠΑ το 40% της διαθέσιμης τροφής αποτελεί οικιακά σκουπίδια, στις Βρυξέλλες το ποσοστό φτάνει το 12%, ενώ στη Γερμανία 20 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, η αγροτική παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού που υποφέρει από την πείνα, όμως το πρόβλημα είναι η άνιση κατανομή. Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει πάντως να στρέψουν την προσοχή του στις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων και στο πως θα εξασφαλίσουν τη διατροφή τους. ( Die Welt)
Πηγή ΓΓΕ-ΓΓΕ

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.