Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Έκθεση: 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση: 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Ο «άλλος κόσμος» αυτός της οικολογικής γεωργίας παρουσιάστηκε στο  Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον από 30 Σεπτεμβρίου  ως  3 Οκτωβρίου

«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ», υπαρκτός και με αυτοπεποίθηση. Ένας κόσμος που δημιουργεί, που γεύεται, που μοιράζεται και γιορτάζει.

Συμμετέχοντες στην έκθεση μόνο παραγωγοί προϊόντων
Και οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτούς που τολμούν να παράγουν με γνώμονα την φύση και την βιοποικιλότητα
Ο στόχος της Οικολογικής γεωργίας είναι το χτίσιμο ενός τρόπου ζωής που βασίζεται στην αυτάρκεια, τη συντροφικότητα, το μοίρασμα και καταρχήν στο σεβασμό προς όλα τα πλάσματα και τα είδη αυτού του κόσμου.

Tο ζητούμενο, δηλαδή, αυτής της Γιορτής είναι η προώθηση όχι απλά του οικολογικού τρόπου καλλιέργειας και παραγωγής αλλά η προώθηση της Οικολογικής ζωής και κοινωνίας γενικότερα.
Αποζητά να προσφέρει στην ενδυνάμωση και στήριξη των ιδεών της συνεργασίας  και αλληλεγγύης, της άμεσης σχέσης παραγωγού-καταναλωτή, της οργανικής σχέσης των ανθρώπων με την τροφή τους, της τοπικότητας των προϊόντων, της καθαρής ποιοτικής τροφής για όλους, προτάσσοντας την επανασύνδεση φύσης-κοινωνίας και την αποσύνδεση του δούνε και λαβείν από το σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων, συγχρόνως  με την αυτοοργάνωση μέσα από συμμετοχικές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.


Κάθε χρόνο η Γιορτή ταξιδεύει σε διαφορετική πόλη ρίχνοντας σπόρους ζωής, ελπίζοντας κάθε φορά ότι αυτοί θα βρουν γόνιμο έδαφος να μεγαλώσουν, να δώσουν καρπούς και άλλους σπόρους.
Από τα Γιαννιτσά,  τον  Βόλο Έφτασε και  στο Ιλιον στο πάρκο Αντώνη Τριτση.






photo by SIMOS

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.