Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: "100 χρόνια σχολικό βιβλίο"
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

"100 χρόνια σχολικό βιβλίο"

Βιβλία των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις πρώην ανατολικές χώρες, των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας και της Κωνσταντινουπόλεως, των ομογενών της Αμερικής και της τουρκοκρατούμενης Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει η μεγάλη έκθεση σχολικών βιβλίων, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο τζαμί του Οσμάν Σαχ, στα Τρίκαλα.
Η έκθεση έχει τίτλο "100 Χρόνια Σχολικό Βιβλίο: 1884-1984". Ως αφετηρία επιλέχθηκε το 1884, επειδή τότε καθιερώθηκε το μάθημα των νέων ελληνικών κι άρχισαν να εκδίδονται τα πρώτα σχετικά σχολικά βιβλία (νεοελληνικά αναγνώσματα κ.ά.).

Θα εκτεθούν, επίσης, αντιπροσωπευτικά αλφαβητάρια και αναγνωστικά του Δημοτικού, νεοελληνικά αναγνώσματα του ελληνικού σχολείου (Σχολαρχείου), του γυμνασίου και του λυκείου, καθώς επίσης και βιβλία όλων των άλλων μαθημάτων, όπως ιστορίας, αρχαίων ελληνικών, γραμματικής και συντακτικού, μαθηματικών, φυσικής, χημείας, θρησκευτικών, γεωγραφίας, βιολογίας, αγωγής του πολίτη κ.ά. Συνολικά, θα εκτεθούν πάνω από 400 βιβλία.

Επίσης σε πολλά και μεγάλα ταμπλό, που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά στην αίθουσα, θα εκτίθενται, σε φωτοαντίγραφα, χαρακτηριστικές σελίδες από διάφορα βιβλία, ούτως ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται και για το περιεχόμενο των βιβλίων, που άλλαζε ανάλογα με τις πολιτικές καταστάσεις και ιδεολογίες, αλλά και τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Τα βιβλία της έκθεσης προέρχονται από το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης Βέροιας και από τις ιδιωτικές Συλλογές της Ευαγγελίας Κανταρτζή (Θεσσαλονίκη), της Χρυσάνθης Κουμπάρου-Χανιώτη (Πειραιάς), της Μαρίας Μποντίλα (Θεσσαλονίκη), του Νίκου Χελιδόνη (Τρίκαλα), του Θεοδώρου Νημά (Τρίκαλα) και από προσφορές διαφόρων Τρικαλινών.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.), ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία, το πρωί 10-1 και το απόγευμα 6-8.

Παράλληλα με την έκθεση των βιβλίων θα λάβουν χώρα και διάφορες ομιλίες σχετικές με την ιστορία του σχολικού βιβλίου.



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.